1 Şubat 2017 Çarşamba

İzmir'in en önemli projelerinden İzmirlilerin haberi yok

 01 Şubat 2017 14:43
     
İzmir’de Kültürpark’ı ranta açacak projeye karşı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yanlıştan geri dönme çağrısı yapıldı.
İzmir'in simgelerinden, kentin akciğeri sayılan Kültürpark'ı ranta açacak Revizyon Projesi ve hemen yanı başındaki Basmane Gökdelenleri'ne karşı basın açıklaması yapıldı. Açıklamayla hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri dönme çağrısı yapıldı.

İZMİRLİ PROJELERDEN HABERSİZ
Kültürpark Platformu tarafından İBB önünde yapılması planlanan basın açıklaması “OHAL ve güvenlik” gerekçesiyle polis tarafından 30 metre ilerideki SGK önüne alındı.
Basın açıklamasını platform üyelerinden Melikşah Göher okudu. İBB'nin hukuksuz Kültürpark Projesi’ni Koruma Kurulu’ndan geri çekmeye çağıran Göher, belediyenin hizmet birimlerini de Sancak Holding’in Folkart Basmane Gökdelenleri’ne taşımasına karşı başlatılan imza kampanyası hakkında bilgi verdi.
İzmir kamuoyunun her iki konuda yeterince bilgilendirilmediğini dile getiren Göher, halkın Kültürpark Projesi’nin yol açacağı tahribattan, yapılması planlanan Kongre Merkezi’nin imar planına aykırı olduğundan, Basmane Gökdelenleri’nin inşaat iznini aştığından haberi olmadığını dile getirdi.
SOSYAL BELEDİYECİLİK BU MU?
Göher, İBB ve CHP'ye çağrı da bulunarak “Sürekli ‘katılımcılık’ diyorlar, tepki sokaklara taşana kadar neden uzlaşmıyorlar? ‘Sosyal belediyecilik’ dedikleri, birileri gibi muhalif çalışanların görev yerini değiştirmek, onları cezalandırmak, yıldırmaya çalışmak mı? Kongre Merkezi için Kültürpark’tan başka yer mi kalmadı? Belediye bize sormadan nasıl Sancak Holding’in gökdeleninde hizmet verebilir?” diye sordu.
KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: İÇİNİZE SİNİYOR MU?
İBB'nin ve CHP'nin; İzmirlilerin tüm karşı çıkışlarına rağmen tepkilere sessiz kalmalarını eleştiren Göher, İzmir milletvekillerine ve ilçe belediye başkanlarına bu projelere karşı durma çağrısında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu'na çağrı yapan Göher, “Siz de bir İzmir Milletvekilisiniz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir holdingin özel binasında hizmet vermesi içinize siniyor mu? Projenin imara aykırı olmasına karşın belediyenin bu hukuksuzluğa ortak olmasını sineye mi çekmeliyiz?” dedi.

TMMOB'a bağlı bazı oda başkanlarının da destek verdiği basın açıklamasında “Gökdelende belediye istemiyoruz”, “Kültürpark bizim, İzmir bizim”, “Kentime, kültüre, tarihime dokunma” sloganları atıldı. Kültürpark Platformu topladıkları binlerce imzalı dilekçeleri İBB'nin yanı sıra, CHP Genel Başkanlığı’na, Genel Sekreterliği’ne, milletvekillerine ve Konak Belediyesi’ne göndereceğini açıkladı. (İzmir/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...