18 Mayıs 2021 Salı

Bilirkişi, Güzelçamlı hafriyat projesini kamu zararı olarak değerlendirdi

 18 Mayıs 2021 19:49

Güzelçamlı'da Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmak istenen hafriyat alanına karşı açılan davada bilirkişi, alana hafriyat dökümünün kamu yararına aykırı olacağı sonucuna vardı.

Fotoğraf: Bülent Tokuçoğlu

Özer AKDEMİR

Aydın

Aydın Kuşadası Güzelçamlı Mahallesi yakınında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmak istenen hafriyat alanına karşı açılan davada bilirkişi raporu belli oldu. Bilirkişiler, alana hafriyat dökümünün kamu yararına aykırı olacağı sonucuna vardı.

BİLİRKİŞİ RAPORU MAHKEMEYE SUNULDU

Aydın Büyükşehir Belediyesine karşı yörede yaşayan yurttaşlar tarafından 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın iptali istemiyle açılan davanın görüldüğü Aydın 2. İdare Mahkemesi bilirkişi incelemesi yapılmasına karar vermişti. 20 Nisan'da yapılan bilirkişi incelemesinin raporunu geçtiğimiz günlerde mahkemeye sunan bilirkişiler, raporda hafriyat döküm alanı yapılmak istenen 4 hektar yüz ölçümündeki alanla ilgili plan kararlarının bütünlüğe aykırı olduğu dile getirildi.

KENTLE ORMANIN BULUŞMA ALANI

Hafriyat dökülmek istenen bölgenin Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı da kapsayan alanın hemen güneyinde yer aldığına dikkat çekilen raporda; kentsel kullanım alanları ile orman alanlarını buluşturma alanı olarak işlev gören alanların plan kararlarıyla korunmasının halk sağlığı açısından önemli olduğu ve kamu yararı taşıdığına vurgu yapıldı.

Raporda, hafriyat dökümünün alanın bu işlevini olumsuz yönde etkileyeceği ve bu işlevi ortadan kaldırabileceği ifadelerine yer verildi. Alanın araç yolu ve otopark olarak planlanmasının alanda bugüne kadar olmayan bir taşıt trafiğinin oluşmasına neden olacağının belirtildiği bilirkişi raporunda, "Plan Açıklama Raporu’nda tespit, analiz, sentez ve değerlendirmelere yer verilmemiş olmasının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olduğu, kamu yararına uygun olmadığı görüşüne varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Davanın Avukatı Dr. Bülent Tokuçoğlu gelinen noktayı, "Bilirkişilerin bu tespitleri ışığında mahkemenin yürütmeyi durdurma istemimiz ve ardında planın iptali yönünde karar vermesini bekliyoruz" diye yorumladı.

https://www.evrensel.net/haber/433219/bilirkisi-guzelcamli-hafriyat-projesini-kamu-zarari-olarak-degerlendirdi?utm_source=twitter&utm_medium=twitter_ap&utm_content=2958&utm_campaign=18-05-202120:37

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...