17 Temmuz 2023 Pazartesi

Hablemitoğlu suikastı davasında reddi hakim talebi üst mahkemece de reddedildi

 

 17 Temmuz 2023 15:32


Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili davada geçtiğimiz duruşma da yapılan reddi hakim talebi Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.



Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel



 

Özer AKDEMİR

Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili davada geçtiğimiz duruşma da yapılan reddi hakim talebi Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

TÜM TUTUKLU SANIKLAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Ankara’da, evinin önünde 18 Aralık 2001 tarihinde öldürülen N. Hablemitoğlu suikastından 20 yıl geçtikten sonra açılan davada aralarında o dönem ÖKK’da görev yapan askerlerle birlikte FETÖ yöneticisi olmakla suçlanan bazı isimler tutuklanmıştı. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 18 Mayıs 2023 tarihli duruşmasında tutuklu sanıklar eski ÖKK komutanı Albay Levent Göktaş, FETÖ davasından hükümlü Enver Altaylı, ÖKK yüzbaşısı N. Gökhan Bozkır, suikastta tetiği çektiği ileri sürülen eski ÖKK yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu, FETÖ ile irtibatlı bir silah tüccarı olduğu ileri sürülen Aydın Köstem ve eski ÖKK binbaşısı Fikret Emek "yurt dışına çıkış yasağı" konularak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı. Tetiği çekmekle suçlanan T. Mumcuoğlu’nun suikast sürecinde Kazakistan’da olduğu ve Türkiye’ye hiç gelmediğine yönelik belgeleri mahkemeye sunmasının ardından Mumcuoğlu’nun tetikçi olmayabileceği düşüncesi mahkeme heyetinin tutuklu tüm tanıkların tahliyesinin en önemli gerekçesiydi. Tahliye kararlarına davaya katılan Hablemitoğlu’nun eşi ve avukatı tepki göstermişti.

HABLEMİTOĞLU’NUN AVUKATINDAN REDDİ HAKİM TALEBİ

Tahliyelerin ardından 10 temmuz 2023 tarihinde yapılacak duruşma öncesi suikast sanıklarından N. G. Bozkır’ın firar ettiğinin anlaşılmış, duruşmada Hablemitoğlu ailesinin avukatı heyetin tarafsızlıklarını yitirdiği gerekçesini ileri sürerek reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bu talebi reddeden mahkeme heyeti ise talebin değerlendirilmesi için dosyayı bir üst mahkemeye göndermişti.

YENİ DURUŞMA TARİHİ BELİRSİZ

Davada Eski Albay Levent Göktaş’ın avukatı olan Ali Soykan sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamada reddi hakim talebinin 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de reddedildiğini açıkladı. Soykan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “ Ankara 29 ACM 14.07.2023 tarihinde verdiği kararla “ katılanlar vekilinin yerinde olmayan itirazının ve Mahkeme heyetinin reddine yönelik talebinin REDDİNE “ karar verdi. Sonuçta 10-14 Temmuz tarihleri arasında dinlenecek tanıklar dinlenemedi. Dosya ilerleme kaydedemedi. Müvekkil Levent Göktaş’ın Adalet önünde, kamuoyu vicdanında aklanma umudu diğer duruşmalara kalırken bir dahaki duruşmanın tarihi dahi belli değil!”

 https://www.evrensel.net/haber/494882/hablemitoglu-suikasti-davasinda-reddi-hakim-talebi-ust-mahkemece-de-reddedildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberin izini sürmek (Pazartesi yazısı)

  24 Haziran 2024 04:25 Fotoğraf: Özer Akdemir / Evrensel   Özer Akdemir Tüm yazıları Geçen senenin mart ayıydı. Gece gele...