19 Eylül 2012 Çarşamba

Yangın gerçeği gözler önüne serildi Yangın gerçeği gözler önüne serildi

TBMM Cevre Komisyonu Grup sözcüsü ve CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Balıkesir milletvekili Nedret Akova ve beraberindekiler Havran’a bağlı kalabak ve tepe oba köyleri yakınında çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu.


Yangın alanında incelemeler yapan Soydan, “Yangının madenciler tarafından çıkarıldığını söyleyebiliriz. Maden ocağı çevresinin genişlemesi için yapıldığını görmek mümkün halk madencilere karşı ayaklanmalıdır” dedi.
 
Madencilerin doğayı yakarak tahrip ettiklerini iddia eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Halk bu yaşananlara isyan etmelidir. Bu talana dur denmelidir” dedi. Soydan şunları söyledi; “Artık madencilerin taktiği kesme yak olmuştur. Bu yangınlar önümüzdeki dönemde daha da çok çıkacaktır. Madenciler gözlerini karartmış durumdalar. Bu yangın basit bir yangın değil. Ormanları yakıyorlar. Kesseler daha büyük bir tepki olur. O nedenle yakıyorlar. Madencileri bu bölgeden çıkartmalıyız. Dünya da su kıtlığı yaşanıyor. Madenciler sularımızı da yok edecekler. Zehirledikleri suyu kimse içmeyecek. Kullanma suyunu bulamayacağız. Köylülere iş vereceklerini ifade edip kandırıyorlar. Adeta köylülere rüşvet veriyorlar. Şirketlere bakıyorsunuz hepsinde gizli ortaklar mevcut. Bu ortaklar AKP’lidir.50 kişiye iş verecekler. Sularımızı doğamızı tahrip edip gidecekler. Geride bu coğrafyadan geçimini sağlayan 750 bin kişiyi ekmeksiz bırakacaklar.
 
Köylülerde isyan ederek madenciler su deposu yaptılar. Sıcak yaz günlerinde aylarca susuz kaldık. Adeta suyumuza haciz koydular. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz dediler.
  http://www.cevrecihaber.com/haber/178-yangin-gercegi-gozler-onune-serildi
İnceleme gezisinin fotoğrafları için tıklayın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...