26 Şubat 2013 Salı

EGEÇEP’ten “safları sıklaştıralım” çağrısı



 


Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) 6. Kurultayında sermayenin emek ve doğa talanına karşı safları sıklaştırma çağrısı yapıldı.

Özer Akdemir


Tepekule Kongre ve Sergi Merkez’inde gerçekleştirilen kurultay Ege bölgesindeki çevre mücadelelerinden kesitlerin yer aldığı Çepeçevre Yaşam seçkisi ile başladı. Daha sonra gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Av. Berrin Esin Kaya, önceki kurultaydan bu güne ülkemizde sermayenin talan girişimlerinin yoğunlaşmasının yanı sıra, buna karşı halkın yaşam alanlarını koruma mücadelesinin de geliştiğini söyledi. Sermayenin AKP iktidarı eliyle sulara, yer altı zenginliklerine, kültür ve tabiat varlıklarına, ormanlara, halkın yaşam alanlarını talana yöneldiğine vurgu yapan Kaya, “Bu saldırılara, baskılara rağmen talana, ekolojik ve toplumsal yıkıma karşı direniş de büyüyor, büyüyecektir. Gerzelilerinin, Dersimlilerin, Karadeniz’deki HES karşıtlarının direnci “daha bayrakların derlenip dürülmediği”nin işaretleridir. EGEÇEP olarak, yaşam alanlarını koruma mücadelesinin bir parçası olmanın onurunu taşırken, tüm emek-demokrasi güçlerine ve yaşam savunucularına da “safları sıklaştıralım” çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Bu yılki Yaşam Savunusu Basın Ödülü gazeteci İbrahim Irmak’a EGEÇEP Eş Dönem sözcüsü ve gazetemiz muhabiri Özer Akdemir tarafından verildi.

Platform bileşenlerinin alanları ile ilgili sunumlarının ardından, gelişen saldırılar ve buna karşı verilen mücadelede EGEÇEP örgütlülüğünün yeniden yapılandırılması tartışıldı. Yerellerdeki direnişlerin canlandırılması için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğine vurgu yapılan kurultayda, platform olarak bu direnişlere hukuku, bilimsel ve teknik destek sunulmasında yaşanan sıkıntıların çözümü ile ilgili öneriler değerlendirildi.

Yeni yürütme kurulu üyeleri
Kurultay da ayrıca platformun yeni yürütme kurulu üyeleri de seçildi. Yeni yürütme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Av. Berrin Esin Kaya
Burçak Karaman Uysal
Hülya Yılmaz
Av. Nihal Sarıpınar
Prof. Dr. Ali Osman Karababa
Özer Akdemir
Erhan İçöz

Ramazan Soğukpınar
Cezmi Tomrukcu
Turgut İnel


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...