1 Mart 2013 Cuma

EGEÇEP'te yeni görev dağılımı




Özer Akdemir

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 6. kurultayla yeni yürütmesini belirleyen Ege Çevre ve Kültür Platformu görev dağılımını yaptı. Eş Sözcülük dönemine devam diyen EGEÇEP’in yeni sözcüleri Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Çevre Mühendisleri Odası Eski Genel Sekreteri Burçak Karaman Uysal oldular. Kimya Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen yürütme kurulu toplantısında görev dağılımının yanı sıra platformun önümüzdeki dönem için yapacağı işler de görüşüldü.

ORTAK MÜCADELE

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu’nun (STHP) 5 Mart 2013 günü Ankara’da yapacağı basın toplantısına aktif katılım kararı alan EGEÇEP, önümüzdeki günlerde Turgutlu Çaldağı’ndaki nikel madenine karşı mücadele eden Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP)’nu da ziyaret etmeyi kararlaştırdı. Bu ziyarette bölge açısından büyük bir tehdit olan nikel madenine karşı ortak mücadele yolları değerlendirilecek.

HAZİRAN’DA ENERJİ ÇALIŞTAYI

6. Kurultayında ihtiyaç olarak hissedilen konularda çalıştay yapma kararı alan EGEÇEP ilk çalıştayını Enerji konusunda gerçekleştirme kararı aldı. Enerji çalıştayı 5 Haziran Dünya Çevre Gününe gelecek şekilde gerçekleştirilecek. EGEÇEP, ayrıca 11 Mart’taki Fukishima nükleer kazasının yıldönümünde de ülkedeki diğer etkinliklerle koordineli olarak nükleer karşıtı eylem ve etkinliklere katılım kararı aldı. Platformdaki diğer görev dağılımlarında ise şu isimler yer aldı: Gıda Mühendisleri Odası Ege bölge Şubesi Başkanı Hülya Yılmaz Sayman, Sedat Özcan: Yazman.  (İzmir/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...