30 Nisan 2021 Cuma

Cerattepe direnişinin sembol ismi Erzade Nine hayatını kaybetti

 30 Nisan 2021 13:01

Cerattepe direnişinin simge ismi Erzade Yalçıntaş 98 yaşında yaşamını yitirdi. Yalçıntaş, Kafkasör'de yapılan keşifte "madene hayır" kaşkolu ile bilirkişileri karşılamıştı.

Fotoğraf: Özer Akdemir/EVRENSEL

Özer AKDEMİR
İzmir

Artvin Cerattepe mücadelesinin simge isimlerinden Erzade Yalçıntaş 98 yaşında yaşamını yitirdi. Yaşamının son anlarına  kadar Cerattepe'deki altın madenciliğine karşı mücadeleyi bırakmayan Erzade Yalçıntaş, Mart 2016 tarihinde Kafkasör'de yapılan bilirkişi keşfinde "madene hayır" kaşkolu ile bilirkişileri karşılayan yüzlerce Artvinlinin arasında idi. Çepeçevre Yaşam programına konuşan Erzade Nine, "Yeşil doğamı istiyorum. Temiz su, temiz hava istiyorum. Ben 92 yaşındayım, memleketimi gördüğüm gibi istiyorum" demişti. Yeşil Artvin Derneği twitter hesabından Erzade Yalçıntaş'ın yaşamını yitirmesinden duyulan üzüntüyü şu sözlerle dile getirildi:  

"ARTVİN DOĞASINI ANLATIRKEN KUTSAL BİR MEKANI ANLATIR GİBİYDİ"

"Madene karşı yaşam mücadelesinin bayrak isimlerinden Erzade Yalçıntaş ninemizi kaybettik. Üzüntümüzü ifade edecek kelime bulamıyoruz. Seni asla unutmayacağız, mücadelemizin her anında senin güzel yüzün hatırımızda olarak ilham almaya devam edeceğiz. Ruhun şad mekanın cennet olsun."

https://www.evrensel.net/haber/431935/cerattepe-direnisinin-sembol-ismi-erzade-nine-hayatini-kaybetti?fbclid=IwAR0p1cbbiwYOmSO3AgTrX4OveQ_4Fj1ni4wPR3jZdua2LyN53NeVCmKuaNY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...