12 Haziran 2001 Salı

Yazarlardan Sümerbank işçilerine destek



İZMİR - Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) İzmir Temsilciliği direnişteki Sümerbank işçilerini ziyaret etti. TYS İzmir Temsilciliğinden Metin Erten, Asım Gönen ve Zübeyde Seven Turan'ın katıldığı ziyarette konuşan Asım Gönen, "Hastane kuyruklarında, iş kuyruklarında, akşamleyin çocuğuna ekmek götürememenin sıkıntısıyla yaşayan insanlarımız nüfusumuzun yüzde seksenbeşini meydana getiriyor. Ama bu coğrafya yüz milyon insanı Avrupa standartlarında besleme olanağına sahip. Bizim zorumuza giden bu. Çağın insanı olacaksak sorun nereden geliyor, sorunun çözümü nedir bunu bilmek zorundayız" dedi. Direnişlerinden dolayı Sümerbank işçilerini kutlayan TYS üyeleri daha sonra şiirlerinden örnekler okudular.       
Sümerbank işçilerinden belediye işçilerine ziyaret
Öte yandan Sümerbank işçileri de Bornova Belediyesi'ne bağlı Tamirhaneler Şantiyesi'ni ziyaret ederek direnişleri ile ilgili bilgi verdiler. Saat 12.00 sularında şantiyeye gelen Sümerbank işçileri'nden Kemal Kasar işyerinin çay ocağında bulunan  belediye işçilerine,  fabrikaların özelleştirme adı altında İTO'ya peşkeş çekildiğini, işlerinden ekmeklerinden olduklarını ve ülke kaynaklarının yağmalandığını anlattı. Özelleştirmeyi kansere benzeten Kasar, işçilerin de ülkeyi satanlar kadar cesaretli olmaları gerektiğini söyledi. Bunun için direnmekten başka çarelerinin kalmadığını ve 28 gündür işyerini terketmeme eylemi yaptıklarını anlatan Kasar, direnişin başarıyla sonuçlanması için bütün işçilerin desteklemesi gerektiğini belirterek belediye işçilerini kendileriyle  dayanışmaya davet etti. Kasar'ın konuşmasını coşkuyla alkışlayan belediye işçileri, Sümerbank işçilerine çeşitli sorular sorarak direniş hakkında bilgi aldılar. Belediye işçileri de özelikle özelleştirmeden, taşeronlaştırmadan büyük zarar gördüklerini, halen yüksek miktarda alacaklarının belediye tarafından ödenmedigini belirterek, medyanın yalan haberlerle aldıkları ücretler hakında komuoyunu  yanıltığını söylediler. Tamirhaneler işyeri temsilcisi Alim Dilek Sümerbank işçilerini perşembe günü yapılacak temsilciler toplantısına davet etti ve Sümerbank direnişinin kendileri açısından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Bu arada tatile girmeden önceki son toplantısını dün yapan İl Genel Meclisi'nden Özelleştirme İdaresi Kurulu'nun isteği olan Sümerbank'ın İzmir Ticaret Odası'na devrine ilişkin karar çıkmadı.  (Evrensel)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...