27 Şubat 2015 Cuma

Efemçukuru altın madeninden dereye çimento akıyor


Özer AKDEMİR
İzmir'e 20 km uzaklıkta, kente su sağlayan baraj havzalarının sınırında yer alan Efemçukuru Altın Madeni doğayı zehirlemeye devam ediyor. 
Efemçukuru'nda arazilerini madene satmayan tek köylü olan ve açtığı dava ile kamulaştırılmak istenen tarlalarının elinden alınmasını önleyen Ahmet Karaçam, madenin galerilerinden çimento aktığını söyledi. 
Telefonla görüştüğümüz Karaçam, madenci şirketin bazı galerilere çimento bastığını ancak çimentonun donmadan eski bir galeri ağzından dışarı taştığını belirterek şunları aktardı; "Çimento bastıkları galeri yamaçta. Oradan eski bir maden ağzından çimento doğaya akmaya başladı. Eğimli yamaçtan çimento şu anda 300-350 metre aşağıya doğru akmış durumda. Çamlı Barajını besleyecek olan Kokarpınar deresine karıştı çimento. Şirket derenin içindeki çimentonun bir kısmını kepçeyle aldı. Bir kısmı ise donup kalmış. Köy tarafına akan çimentoyu ise üzerine toprakla örterek kamufle etmeye çalışıyorlar". (İzmir/EVRENSEL)
Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2015 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...