23 Haziran 2017 Cuma

Adalet_Erol Engel_AjansBergama


ADALET
Korkutulup sindirildiğimiz kör kuyularımızdan çıkma zamanı…
OHALl ile yaratılan bu halimiz, hal değil, milletvekillerin aylardır hapiste olduğu bunlara yenilerinin eklendiği bir Türkiye “nefes alamıyor” artık,  tüm  ülke yoğun bakım da  adeta; gazeteci, aydın ve binlerce silahsız “terör” suçlusu sorgusuz sualsiz  hapsedildiler. Sabahattin Ali’nin şiiri bile kifayetsiz kalıyor,  gel de ağız tadıyla “Aldırma Gönül”ü söyle söyleyebilirsen…
CHP ve onun lideri Kılıçdaroğlu “statükoyu  yıkıp” yollara düşmüş yüreğimiz onunla  “Silivri de mi bitecek Edirne’de mi bitecek” göre klavye başında fırtına koparmanın alemi yok,  bitecekse AİHM’de bitmeli; bu ülke  de hepimiz ama  kapalı ve yarı açık’ta mahpusluğumuzu hüküm sürüyoruz.
DOĞA İÇİN ADALET!
İnsanına böyle bir ülkeyi reva gören anlayış, havasına suyuna doğasına karşı saygılı olur mu? Zeytinciliğin talan  yasasının “7 sefer gider 17 sefer gelir” diyen bir anlayışın iktidarı, gözünü doğaya dikmiş nasıl punduna  getirip de  zeytinlikleri siyanürlü altıncılara açsam,  meraları madencilerin kaderine terk etsem diye yanıp tutuştular adeta.  Ellerinden gelse yasa çıkarıp “zeytin gavur ürünüdür, yağından da güzel rakı mezesi yapılıyor” deyip külliyen yasaklayacaklar. 
Cumhuriyet tarihinin en büyük talanını yaşıyoruz; “yağma Hasan’ın böreği misali” Karadeniz’den Ege’ye Akdeniz’e  neredeyse tüm yurtta HES, RES, GES, Termik santral ve vahşi madencilikle, yol köprü çılgınlığıyla ülke talan ediliyor.Antalya’da  taş ocaklarına karşı mücadele eden iki güzel insan  Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşini katleden katili azmettirenlerin korunduğu ortamda hiç birimizin can güvenliği de yok.
BERGAMA İÇİN ADALET!
Çevre Bakanlığı yargı kararını UYGULA , Ovacık Altın Madenini KAPAT! Bölge de “rehabilitasyonu başlat” On gün önce  Ovacık  2009  Çed’i  8 yıllık yargılama sonucu iptal edildi. Bu süre boyunca 2.atık havuzu  milyonlarca ton  siyanürlü atıkla doldu taştı, ağır metal yüklü milyonlarca ton pasa dağları çevreledi yöreyi,  “atı alan Üsküdar’ı geçmiş” olmasına rağmen acaba yargı kararı uygulanır mı derken yine sevincimizi kursağımızda  bıraktılar.  3 temmuz 2017’de çevre bakanlığında yapılacak İDK toplantısı ilan edildi, muhtemelen oradan çıkartılacak kararla  bir kez daha “yargının içine” edilecektir. 
Sık sık depremlerin olduğu bugünlerde  milyonlarca ton siyanürlü atığın varlığı yetmezmiş gibi milyonlarcasının daha olacak olması bölge de gelişen seracılığı, hayvan çiftliklerini ve UNESCO kültür mirasına girmiş Bergama’nın geleceğini  karartmaya ne hakkınız var? ………
Ovacık’ta cevher bitmiştir, derhal  “rehabilitasyonla” doğanın yaralarını sarıp maden kapatılmalıdır. Kayyumun veya Hükümetin  bu ısrarı ve inadı bölgede bir felakete yol açabilir.  Ovacık açık olduğu sürece Kozak yaylasının, Yerlitahtacı’nın ve Kapukaya’nın dolayısıyla Bergama’nın geleceği de tehdit altındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...