15 Nisan 2018 Pazar

İzmir Karşıyaka'da Evrensel'le dayanışma etkinliği yapıldı



 15 Nisan 2018 17:14
    
Gazetemizle dayanışma etkinlikleri sürüyor. İzmir Karşıyaka'da düzenlenen dayanışma yemeğinde birliktelik ve dayanışmayı arttırma çağrısı yapıldı.
İzmir Karşıyaka'da Evrensel'le dayanışma etkinliği yapıldı

İzmir Karşıyaka’daki Örnekköy, İsmail Cem Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Tüm Bel-Sen, DİSK’e bağlı Genel İş Şube Başkanları ile iş yeri temsilcileri, Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı ile İlçe Başkanları, BEKEV, Bornova Kadın Dayanışma Derneği, Varto-Der, Dersim Derneği yöneticileri de katıldı.
Etkinlikte Evrensel gazetesi adına konuşan İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, “işçilerin emekçilerin, kadınların, Kürtlerin, ötekileştirilenlerin sesi olma sözüyle yayın hayatına başladı ve 23 yıldır da bu misyonumuzu devam ettirmeye çalışıyoruz. 23 yıl kolay geçmedi. Son iki yıldır da OHAL ortamında yaşıyoruz ve yeniden uzatmaya çalışıyorlar. Çünkü hükümet başka türlü yönetemiyor. Bu ortamlarda Evrensel gibi işçi emekçi basınının önemi daha da fazla anlaşılıyor. Havuz medyasının durumu ortada, Doğan Medya grubunun da son haliyle birlikte artık Evrensel ve bir kaç tane medya organı dışında maalesef haber alacağımız bir yayın organı, günlük bir gazete yok. Evrensel'in sesine kendi sesinize sahip çıktınız” dedi.
Akdemir konuşmasını cezaevinde olan yaklaşık 150 gazetecinin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını ve gazetecilik yapmasını dileyerek bitirdi.
‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HALKIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’
Etkinliğe katılan Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Güner de basın ve ifade özgürlüğünün önemine değindi. Güner, “Basın ve ifade özgürlüğü gazetecilerin özgürlüğü değildir, sizlerin özgürlüğüdür. Sizler gazetenize sahip çıkarsanız bu yolda daha iyi adımlar atarız. Sesimize soluk verirseniz yarınlarımıza umut verirsiniz. Bizim gerçek bilgiyi üretmemiz sizlerin sayesinde, sizler alır okursanız bizleri yaşatırsanız, sağlıklı temiz bilgiye, yarının Türkiyesinde, emperyalist güçlerin ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarına ulaşmak için büyük mücadeleler verdiği savaşta biz kazanırsak, hakça paylaşırız, üretiriz" dedi.
Etkinlik müzik ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)
Son Düzenlenme Tarihi: 15 Nisan 2018 17:27
      
https://www.evrensel.net/haber/350147/izmir-karsiyakada-evrenselle-dayanisma-etkinligi-yapildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...