9 Ocak 2020 Perşembe

Evrensel muhabiri Hasan İşler'in fotoğraf makinesi İzmir Basın Müzesinde


09 Ocak 2020 13:49

Haber takibi yaparken geçirdiği kaza sonucu yaşamın yitiren Evrensel muhabiri Hasan İşler'in fotoğraf makinesi İzmir Basın Müzesine verildi.
 Özer Akdemir, İzmir Basın Müzesinde Hasan İşler'e ayrılan köşede
Fotoğraf: Evrensel
  ANASAYFA
  MEDYA
       Paylaş
Adana'da 2004 yılında haber takibi yaparken geçirdiği kaza sonucu yaşamın yitiren Evrensel Gazetesi muhabiri Hasan İşler'in kullandığı fotoğraf makinesi bugün İzmir Basın Müzesine verildi.
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, "Gazetemiz Adana muhabiri Hasan İşler arkadaşımız 2004 yılındaki seçim çalışmalarını izlerken konvoyda meydana gelen kazada DİHA muhabiri Volkan Eryiğit ile birlikte yaşamını yitirmişti. Hasan İşler'in bu haberi izlerken meydana gelen kazada yanında bulunan fotoğraf makinesini bugün İzmir Basın Müzesine verdik" dedi.
"GERÇEKLERİ YAZMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
İşler'in Evrensel'e dağıtımdan muhabirliğe kadar her aşamada emek verdiğini hatırlatan Akdemir, "Hasan'ın anısının diğer birçok gazeteci ile birlikte Basın Müzesinde yaşamasını istedik. Dün muhabirimiz Metin Göktepe'nin dövülerek öldürülüşünün yıldönümüydü. Yarın da Çalışan Gazeteciler günü. Özellikle muhalif basın üzerinde her geçen gün artan iktidar baskısına karşı Metin Göktepe'nin, Hasan İşler'in, Hrant Dink ve Volkan Eryiğit gibi onlarca yiğit gazetecinin anılarını yaşatmak ve kalemlerini yerde bırakmamak boynumuzun borcudur. Her ne pahasına olursa olsun halka gerçekleri yazmaktan, göstermekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
'Hasan İşler, Metin gibi gerçeğin peşinde koşan bir gazeteciydi'



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...