26 Nisan 2023 Çarşamba

İzmir’de edebiyatçı ve sanatçılardan Hataylı depremzedelerle dayanışma: Sanat iyileştirir!

 

26 Nisan 2023 14:00


Depremin yıkımının en yoğun hissedildiği kentlerden Hatay’dan edebiyatçıların katılımı ile İzmir'de Aya Vukla Kilisesinde gerçekleştirilen etkinlikte dayanışma mesajları verildi.



Fotoğraf: Evrensel


Depremin yıkımının en yoğun hissedildiği kentlerden Hatay’dan edebiyatçıların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte dayanışma mesajları verildi. Günümüzde bir kültür merkezi olarak kullanılan Aya Vukla Kilisesinde gerçekleştirilen etkinlik Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği, Antakya Kültür Derneği, Sokak Sanatları Atölyesi, Na Yayınları ve Hatay Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi kurumların ortak çabası ile gerçekleştirildi.

“YARALARIMIZI SARIYORUZ”

“Yaralarımızı sarıyoruz” başlıklı Antakya halkı ile dayanışma etkinliğin sunuculuğunu UASB Dernek Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan ile USAYİD Başkanı Derya Tüzen yaparken, etkinliğe konuşmacı olarak; AALEN Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu,TYS İzmir temsilcisi Özer Akdemir, Hatay Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı Başkanı Vecih Fakıoğlu, Sokak Sanatları Atölyesi Kurucu Başkanı Erdal Çoban da konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte Bilsen Başaran, Şair Nihat Özdal, Orhan Selim Bayraktar, Elif Çırak, Hediye Sıkar, Köksal Coşkun, Elif Doğan, Diren Mansuroğlu, Yücelay Sal, Önder Çolakoğlu, Seval Arslan, Fatma Aras, Özgür Zeybek, Hikmet Güzel, Gülçin Sahilli, Hael Srour, Neval Savak, Nebihe Karasu, Mehmet Öksüz, Rahmi Emeç gibi şair-yazar ve sanatçılar eserlerini dillendirdiler.

Hatay  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da görüntülü telefon görüşmesi ile katıldığı etkinlikte depremzedelerle dayanışma duygularının yanı sıra seçimlere dair de mesajlar verildi. Etkinlik, Antakya türküleri ile son bulurken İzmir’ de yaşayan Antakyalılar hüzünlü anlar yaşadı. (İzmir/EVRENSEL)

 https://www.evrensel.net/haber/488406/izmirde-edebiyatci-ve-sanatcilardan-hatayli-depremzedelerle-dayanisma-sanat-iyilestirir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...