31 Ağustos 2012 Cuma

Altıncının şiddeti baro tutanaklarına da yansıdı


Altıncının şiddeti baro tutanaklarına da yansıdı

Çanakkale’de merkeze bağlı Kirazlı Köyü’nde yapılan ÇED toplantısı ile ilgili olarak Çanakkale Barosu tutanağını hazırladı. Tutanaktaki “Çanakkale Barosu Çevre Hakları Komisyonu üyeleri gözlemci sıfatıyla katılmak istedikleri toplantıya, özel güvenlik görevlerinin köy halkının katılımını engellemeye çalıştıkları sırada baronun mensubu avukatlara karşı da engelleyici tutum sergilemişlerdir” cümlesi dikkat çekti.
Geçtiğimiz günlerde Kirazlı’da yapılan altın madeni aramaları ve kapasite artırımı ile ilgili ÇED toplantısındaki gerginlik Baro’nun Çevre Komisyonu tutanağına da yansıdı. Tutanakta, “28 Ağustos tarihinde, Çanakkale merkeze bağlı Kirazlı köyünde ‘Kirazlı altın ve gümüş madeni kapasite artışı projesi’ adıyla gerçekleştirilen Halkın katılımına yönelik ÇED toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı yeri Kirazlı köyü Muhtarlığı binası olup, toplantının güvenliği amacıyla, toplantıya katılacakların toplantının yapılacağı salona girişi sırasında kontrolleri Maden arama şirketinin temin ettiği Özel güvenlik Şirketi görevlilerince sağlanmıştır. Çanakkale Barosu Çevre Hakları Komisyonu üyeleri gözlemci sıfatıyla katılmak istedikleri toplantıya, özel güvenlik görevlerinin köy halkının katılımını engellemeye çalıştıkları sırada baronun mensubu avukatlara karşı da engelleyici tutumu ile karşılaşmışlardır. Kısa süren bu gerginlik ve engelleme sonrasında Çanakkale Barosu Çevre Hakları Komisyonu üyesi Av. Alper Gür ile Av. Şebnem Çıtak toplantıya katılmış olup, toplantı sonuna kadar toplantıyı sorunsuzca takip edebilmişlerdir” ifadeleri yer aldı.
http://www.canakkaledesin.com/?p=1358

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...