24 Ekim 2012 Çarşamba

‘Yazdıklarımızın kanıtı bu dava’

‘Yazdıklarımızın kanıtı bu dava’
24 Ekim 2012 16:50
İzmir Newroz kutlamaları ile ilgili gazetemizde yazdığı izlenim yazısı nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması ile hakkında dava açılan muhabirimiz Özer Akdemir, bir kez daha hakim karşısına çıktı. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan ifadesinde Akdemir, savcılık tarafından suç unsuru
İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada talimatla ikinci kez ifadesi alınan muhabirimiz Akdemir, 24 Mart 2012 tarihli Evrensel'de çıkan "Adına Halk Denilen Büyük Ozanın Newrozu" başlıklı izlenim yazısında ülkenin genel siyasi atmosferi ve Newroz kutlamalarındaki gerginliğin nedenlerinin ele alındığını belirtti. Yazıda, o yıl ki Newroz kutlamalardaki yaşanan şiddetin kaynağının irdelendiğini aktaran Akdemir,  şiddetin önüne geçebilmek için insanlara daha fazla kendini ifade etme özgürlüğünün devlet kurumları ve siyasi iktidar tarafından sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekildiğini belirtti.
Diyarbakır, İstanbul ve İzmir Newroz gösterilerinde yaşananların bu düşünceyi doğruladığını kaydeden Akdemir, izlenim yazısında kutlamaların yasaklandığı İstanbul ve Diyarbakır'da şiddetli çatışmalar, gözaltı ve tutuklamalar yaşanırken, izin verilen İzmir'de ise hiçbir sorun çıkmadığının ortaya konduğuna işaret etti.
BAŞBAKAN DA AYNI 'SUÇ'U İŞLİYOR!
İddianamede suç unsuru görülüp altı çizilen cümlelerden İmralı ve Abdullah Öcalan'la ilgili kısımların, kutlama alanında atılan sloganların, pankart ve dövizlerin içeriğini yansıttığını dile getiren Akdemir, "Ne gariptir ki tam bu günlerde Kürt sorunun çözümü için Öcalan'la görüşülebileceği noktasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözleri kamuoyunda tartışılıyor. Çözüm için İmralı'nın da işin içinde olması gerektiğini söylemek suçsa sayın Başbakan da aynı suçu işliyor demektir" dedi.
Yine iddianamede 'suç unsuru var' diye altı çizilen KCK operasyonları ile ilgili (Kürtleri Cezaevine Kapatma operasyonu) cümlesinin, operasyonların başladığı günden bu yana yüzlerce gazeteci, aydın, akademisyen, siyasetçi tarafından kullanıldığını vurgulayan Akdemir, "hakaret ya da hedef gösterilmediği sürece hiçbir kişi ya da kurumun eleştirilmekten azade olduğunu düşünmüyorum" dedi.
Muhabirimiz Akdemir, "İfade özgürlüğü kısıtlandığı zaman şiddettin işin içerisine girdiği, 2012 Newroz kutlamalarında yaşanan iki farklı tablo ile ortaya konmaya çalışıldı. Bu içerikte bir yazının ve içindeki düşüncenin de cezalandırılmak istenmesi, ülkemiz demokrasisindeki noksanlığı ortaya koymakla kalmıyor, yazıda bunun önündeki engel olarak tanımlanan düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması gerçekliğinin de adeta bir kanıtı gibi duruyor" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
https://www.evrensel.net/haber/39043/yazdiklarimizin-kaniti-bu-dava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...