15 Ekim 2012 Pazartesi

Efemçukuru davası karara kaldı

  • İzmir’in 20 kilometre uzağında, kentin içme suyu havzasında işletilen Efemçukuru Altın Madeni deneme izninin iptali için açılan dava karara kaldı. Daha deneme izni davası sonuçlanmadan altıncı şirkete İl Özel İdaresi tarafından üretim izni verilmesi idarenin altın madenciliğine yaklaşımının gözler önüne serilmesi bakımından önemli bir gösterge oldu.
    KİM PRİM YAPIYOR?
    TÜPRAG Altın Şirketine İzmir İl Özel İdaresi tarafından verilen 1 Haziran 2011 tarihli deneme iznine karşı açılan davanın duruşmasına davacılardan EGEÇEP ve Tabip Odası’nın avukatları katıldı. Şirketin avukatları ve İl Özel İdaresinin avukatı deneme izni süresinin bitmesinden sonra şirkete 1 Haziran 2012 tarihinde Gayri Sıhhi Müessese (GSM) ruhsatı ve üretim izni verildiğini belirterek, davanın dayanağının kalmadığını ileri sürdü. Dava açan meslek örgütleri ve EGEÇEP’i ‘prim yapmaya çalışmak’la suçlayan avukatlara yanıt veren EGEÇEP’in avukatı Arif Ali Cangı, “Siz çalıştığınız şirketin adına konuşuyorsunuz. Bizler halkın yaşam alanlarını korumaya çalışıyoruz. Bu neyin primini yapmak oluyor” dedi.
    Tabip Odasının avukatı Mithat Kara da Tabip Odasının kamu yararı gören bir kuruluş olduğunu belirterek, “Halkın sağlığını korumak için tabi ki gerektiğinde dava açacağız. Bu bizim görevimiz” diye konuştu.
    SAĞLIK KORUMA BANDI YOK
    Efemçukuru köylüsü Ahmet Karaçam’ın tüm baskılara rağmen arazisini madene satmadığını, arazi ile ilgili verilen acele kamulaştırma kararının da yargından döndüğünü hatırlatan Av. Arif Ali Cangı, madenin sağlık koruma bandı olmadan çalıştığını söyledi. Madenin avukatları ise projeyi revize ettiklerini ve sağlık koruma bandının olduğunu ileri sürdüler. Davanın bittiğini belirten mahkeme heyeti ise kararın taraflara yazılı olarak iletileceğini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)
  • Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2012

  • http://www.evrensel.net/haber/38243/efemcukuru-davasi-karara-kaldi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...