5 Mart 2014 Çarşamba

EGEÇEP: Umudumuz da isyanımız da büyüyor


Özer Akdemir


Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) 7. Kurultayı sonuç bildirgesini açıkladı. 1 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Kurultayın sonuç bildirgesinde EGEÇEP yaşam alanlarına yönelik sermaye saldırılarına karşı umudu ve isyanı büyütme çağrısı yaptı.

EGEÇEP 7. Kurultay ile ilgili yaptığı yazılı açıklama da 7. Kurultayın “Bugün dünden daha umutluyuz” vurgusuyla gerçekleştirildiğini belirterek, Kurultay'da ekoloji mücadelesinin örgütlenme araçlarının tartışıldığı ve platform bileşenlerinin mücadele deneyimlerinin paylaşıldığı dile getirildi. Açıklamada, "kurultay’da, tüm olumsuzluklara ve yaşam alanlarımızda artan saldırılara rağmen umudun ve mücadele kararlılığının altı bir kez daha çizildi.

EGEÇEP olarak, hırsızlıkların, yolsuzlukların, yağma ve talanın kol gezdiği memleketimizde ekmek almaya giderken çocukların ölmediği bir ülke özlemiyle; tüm emek-demokrasi güçlerine ve yaşam savunucularına “umudu ve dayanışmayı büyütme” çağrısında bulunuyoruz" denildi. Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP), Kozak MAYADER ve Salihli Çevre Derneği'nin platforma katılımının gerçekleştirildiği katıldığı Kurultay'da EGEÇEP'in yeni yürütme kurulu da belirlendi:

EGEÇEP Yürütme Kurulu:
Prof.Dr. Ali Osman Karababa (Eş Sözcü)
Burçak Karaman Uysal (Eş Sözcü)
Av. Berrin Esin Kaya,
Hülya Yılmaz,
Burcu Ovacık,
Seçil Önder,
Yasemin Sağlam
Özer Akdemir,
Cemil Özkan,
Mustafa Erkalkan
Metin Sert,
Sedat Özcan,
Turgut İnel

İlgili haber:
EGEÇEP 7. Kurultayı yapıldı
www.facebook.com/photo.php?fbid=730107783690243

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...