26 Mart 2014 Çarşamba

Katı atık bertaraf tesisi hatalı yer seçim işleminin iptali kesinleşti


Yerel seçime beş kala İzmir'e iyi haber

Özer Akdemir


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca'nın Gökdere Köyü’nde yapılmak istenen katı atık bertaraf tesislerine karşı EGEÇEP tarafından açılan dava ile ilgili hukuki süreç tamamlandı. Bir bölümü 1. derece doğal sit alanında kalan 22.85 ha. orman alanının atık tesisleri yapımı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kiralanmasına karşı İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na açılan davada yerel mahkeme izni iptal etmişti. Danıştay'a yapılan karar düzeltme başvurusu da yüksek mahkeme tarafından reddedilince karar kesinleşmiş oldu.

YAŞAM ALANLARIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

EGEÇEP konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada çöplük yapılmak istenen alan 1.derece doğal sit ve orman alanı olduğu gibi kente içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı su havzası içinde de kaldığına dikkat çekerek, "turizm ve rekreasyon alanı olan, doğal alanları ve ormanlarıyla kent yakın çevresinde önemli bir konumu olan Kaynaklar beldesi olumsuz yönde etkilenecek, Tahtalı Baraj Havzası sınırında yer aldığı için güneyindeki havzayı da tehdit edecekti. EGEÇEP olarak havamızı, toprağımızı, suyumuzu kirletecek her yanlış kararın karşısında yaşam alanlarımızı korumaya ve savunmaya, İzmir’i pek çok kentsel çevre sorunuyla yüz yüze bırakanların oyunlarını bozmaya devam edeceğiz" denildi.

(İzmir/EVRENSEL) 
www.evrensel.net
Eklenme tarihi: 2014-03-26 15:57:58

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...