5 Haziran 2016 Pazar

Aydın'dan sessiz çığlık!

Aydın'dan sessiz çığlık!
Dünya Çevre Günü'nde Aydın'da jeotermal enerji santrallerinin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekildi.
Dünya Çevre Günü Aydın'da protestolarla 'kutlandı'. Aydın kent meydanında akşam saatlerinde toplanarak "Sessiz Çığlık" atan Aydınlılar adına konuşan Aydın Çevre ve Kültür derneği (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, özellikle jeotermal enerji santrallerinin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekti.
“Aydın kükürt kokuyor” diyen Vergili şunları söyledi: “Aydın son nefesini veren hasta gibi can çekişiyor. Jeotermaller suyumuzu kirletiyorlar. Menderes nehri şuanda zehir akıyor. Bu sularla sulanan topraklar kirleniyor, çoraklaşıyor,çölleşiyor. Aydın'da bu topraklarda sağlıklı ürün yetiştiremiyoruz. Ekmeğimiz aşımız kirletiliyor. Çocuklarımızın geleceği, genetik yapısı değiştiriliyor kansere mahkum ediliyorlar.. Aydın dağlarından yağ ovalarından bal akan diyar olarak bilirdi. Şimdi ise kanser ovası haline geldi. Aydın'ın marka ürünleri olan incir, zeytin can çekişiyor yok oluyor. Jeotermal santraller şu anda Aydın topraklarının 1/8'ni, tarım yapılan toprakların ise 1/3'nü etkiliyor. Oysa Aydın'a şu anda var olan santrallerden çok daha fazlası gelecekte yapılacak. Aydın'ın sağlıklı geleceğinden endişeliyiz kaygılıyız. Hava, su, toprak herkesin malı ortak.”
Aydınlılar daha sonra ağızlarını bantlayıp kitap okuyarak oturma eylemi yaptılar. (Aydın/EVRENSEL)

 05 Haziran 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...