9 Eylül 2016 Cuma

Yenice köylüleri taş ocağına karşı yol kesti



09 Eylül 2016 13:21
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde köylüler antik değere sahip Asartepe'de yapılan taş ocağı faaliyetini protesto etmek için yol kapama eylemi yaptı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Sofular, Bekten ve Aşağıinova köylüleri, antik değere sahip Asartepe'de yapılan taş ocağı faaliyetini protesto etmek için yol kapama eylemi yaptı.
Taş ocağı kamyonlarının yarattığı tozdan ağaçların bembeyaz olduğunu, tarlalarına giremediklerini ve ürünlerinin yetişmediğini belirten köylüler, Yenice-Biga arasındaki yolu saatlerce trafiğe kapadılar. 2 yıldır yolun yapımı için şirketin ve yetkililerin verdikleri sözleri tutmadıklarını dile getiren köylülerin jandarma yetkilileri ile köylüler arasında yapılan görüşmelerden sonra yolun en kısa zamanda yapılacağı sözü üzerine sonlandırıldı.


Sofular Köylüleri geçtiğimiz haftalarda köyde çekim yapan Hayatın Sesi TV Çepeçevre Yaşam Programı kameralarına toz nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, çözüm bulunmadığı takdirde yolları keseceklerini söylemişlerdi. (Çanakkale/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...