18 Temmuz 2017 Salı

Aydın'da Emirdoğan köylüleri de JES'e geçit vermedi


  Aydın'da Emirdoğan köylüleri de JES'e geçit vermedi
 18 Temmuz 2017 14:01

Özer AKDEMİR
İzmir
Aydın Umurlu Emirdoğan köylüleri jeotermal enerji santrali şirketini topraklarına sokmadı. Köylüler topraklarında JES istemediklerini belirterek şirket iş makinelerinin arazilerine girmesine izin vermedi.
Jeotermal enerji santrallerinin Aydın'da canlı yaşamına, tarıma, havaya ve sulara olumsuz etkilerinin her geçen gün daha da belirgin bir hale gelmesi yöredeki tepkileri arttırıyor. Geçtiğimiz haftalarda yine Umurlu Muslucalı köylülerinin JES şirketinin rezerv araştırması yapmasına karşı Denizli-İzmir karayolunu kapatmıştı.

Bugün de Umurlu Emirdoğan köylüleri aynı şekilde JES şirketinin arazide rezerv ölçümü yapmak istemesine karşı harekete geçerek şirketin arazilerine girmesine izin vermedi. Umurbeyli, Çayözü, Ortabeyli, Yukarıbeyli , Muslucalı köylülerinin de destek verdiği eyleme yaklaşık 300 köylü katıldı. Eyleme Aydın Çevre ve Kültür Derneği yöneticileri de katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Vergili "Şirket köylülerin kararlılığını görünce malzemelerini alıp gitti. Köylüler tıpkı Muslucalı gibi nöbet bekliyorlar" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...