26 Temmuz 2018 Perşembe

Ekoloji örgütleri: Yunanistan halkının acısını paylaşıyoruz


Ekoloji örgütleri: Yunanistan halkının acısını paylaşıyoruz
  
 26 Temmuz 2018 14:29
   
En az 83 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına dair açıklama yapan Ekoloji Birliği ve EGEÇEP, 'Felaketin nedeni neoliberal politikalar' dedi.
Ekoloji örgütleri, Yunanistan'daki yangın faciasına dair açıklama yaptı. Ekoloji Birliği ve EGEÇEP yaptıkları açıklamalarda Yunanistan halkının yanında olduklarını, acılarını paylaştıklarını dile getirdi.
EKOLOJİ BİRLİĞİ: FELAKETİN SEBEBİ NEO LİBERAL POLİTİKALAR
Ekoloji Birliği, yaptığı yazılı açıklamada Atina'nın 40 km doğusundaki Mati bölgesinde başlayan yangında çok sayıda insanın ve canlının ölümünden duyulan üzüntü dile getirildi.
Yunanistan hükümetinin 2011’de içine girdiği ekonomik krizin, küresel kapitalizm tarafından fırsata çevrilerek halka birçok konuda liberal piyasa koşullarının ve kemer sıkma politikalarının dayatıldığını belirten Ekoloji Birliği "Yunanistan Hükümeti de bu koşulları kabul ederek sahilleri, adaları ve hatta ormanlar dahil birçok kamusal alanı neoliberal piyasaya açtı. Bunun sonucunda kamusal altyapısı olmayan Yunanistan bu ölçekte ki bir yangınla mücadele etme kapasite ve önleyici gücünü kaybetti. Yunanistan’daki orman yangınlarının sebebi sermayenin Neoliberal rant-talan politikalarıdır" dedi.
Yangın felaketinin küresel ısınma gerçeği ile ilişkisinin de görülmesi gerektiğinin altını çizen Ekoloji Birliği "Ormanlar sınırlarla belirlenmiş ülkelerde yer alsalar da hepimizin, tüm canlılarındır. Yanması, yakılması ya da tahrip edilmesi yeryüzündeki tüm canlı yaşamını tehdit eder. Ekoloji Birliği olarak tüm bileşenlerimizle Yunanistan'daki orman yangını felaketinin yol açtığı derin yaraların sarılmasında elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
EGEÇEP'TEN YUNANCA-TÜRKÇE MESAJ
Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) da Yunanca ve Türkçe bir mesaj yayınlayarak yangından duyulan üzüntüyü dile getirdi. EGEÇEP mesajında "Büyük can kayıplarına ve doğa tahribatına yol açan orman yangınlarından dolayı son derece üzgünüz. Kaybettiklerimiz için derin başsağlığı diliyoruz. Dayanışma ve dostluk duygularıyla, acınızı paylaşıyoruz" denildi.

Son Düzenlenme Tarihi: 26 Temmuz 2018 14:41

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...