6 Aralık 2018 Perşembe

Çepeçevre Yaşam - Aydın Kızılcaköy halkının JES'e karşı mücadelesi (Bölüm 1) - 6 Aralık 2018


Aydın'a bağlı Kızılcaköy'de jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasını istemeyen Kızılcaköy halkının direnişi, 3 bölüm halinde Çepeçevre Yaşam'da.



Topraklarında açılmak istenen jeotermal enerji kuyularına karşı aylardır direnen Aydın Kızılcaköy halkı, bölgeye girmek için jandarmaları da yanına alarak bölgeye gelen şirket yetkilileriyle karşı karşıya kaldı. Jandarmaya ve şirket yetkililerine direnen halk, JES'çileri püskürttü. Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, köylülere "Yasal izin olmadan hiçbir çalışma olmayacak" sözünü verdi fakat ertesi sabah köylüler şirket yetkililerini arazide suçüstü yakaladı.

Kızılcaköylülerin yaşam alanlarını savunmak için verdiği direniş, Özer Akdemir'in sunumuyla Çepeçevre Yaşam'da. (Evrensel WebTV)

http://ozgurdenizli.com/cepecevre-yasam-aydin-kizilcakoy-halkinin-jese-karsi-direnisi-ozer-akdemir/?fbclid=IwAR1YDbZ6Dgq8wvydWoeGRQNZWe7p7SEF4jst2UEVLvjGCmOo3wWdab7Wsic




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...