23 Temmuz 2020 Perşembe

Çapaklı'da yaşam nöbeti sürüyor | "Halkın vergileriyle halkın kuyusu kazılır mı?"

 23 Temmuz 2020 19:58

Manisa'da Çapaklı köylülerinin biyogaz enerji santraline karşı yaşam nöbeti devam ediyor. Salihli Çevre Derneği üyeleri, "Halkın vergileriyle halkın kuyusunu kazmasınlar" dedi.

Fotoğraf: Salihli Çevre Derneği

Özer AKDEMİR

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Çapaklı köyü yakınlarında kurulmak istenen biyogaz enerji santraline karşı köylülerin yaşam nöbeti devam ediyor. Köy yolunu kapatarak şirketin çalışmalarına izin vermeyen köylülerin tepkileri sonrası araziye getirilen kepçeler geri çekildi.

BELEDİYE KEPÇEYİ GERİ ÇEKTİ

15 Temmuz'da resmi tatil günü iş makinelerinin alana girmesi üzerine harekete geçen köylüler, araziye giderek çalışmalara engel olmuşlardı.

Biyogaz tesisine karşı açılan davaların sonuçlarının beklenilmesi gerektiğini belirten köylüler, tarımla geçindiklerini ve böylesi bir tesise karşı olduklarını dile getiriyor.

İki gündür arazide nöbet tutan köylüler, bugün de alana bir kamyonun üzerinde kepçe getirilmesine tepki gösterdiler.

İlk gün arazide çalışmak isteyen kepçenin Manisa Büyükşehir Belediyesine ait olduğu ileri sürülürken, köylülerin tepkileri sonrası belediyenin kepçeyi geri çektiği köy muhtarı tarafından açıklandı.

Reklam

"HALKIN YANINDA OLSUNLAR"

Muhtar; "Büyükşehir Genel Sekreteri 'Halkın karşı olduğu hiçbir şey içerisinde olmayız 'biz dedi. Kepçenin ne için kullanıldığı bilgisine sahip olmadıklarını, geri çekecekleri söyledi" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin ikili oynadığını dile getiren Salihli Çevre Derneği üyeleri ise "Belediye daha önce neden verdi kepçeyi? Halkın yanında olsunlar. Halkın vergileriyle halkın kuyusunu kazmasınlar" diye tepki gösterdiler.

Arazide nöbet tutan köylüler de biyogaz tesisine karşı olduklarını, ürünlerinin zarar görmesini istemediklerini belirtiyorlar. Çok sayıda jandarma ekibinin bulunduğu bölgede köylülerin nöbeti devam ediyor.

https://www.evrensel.net/haber/410079/capaklida-yasam-nobeti-suruyor-halkin-vergileriyle-halkin-kuyusu-kazilir-mi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...