24 Temmuz 2020 Cuma

Ilgın Çavuşçugöl'de çevik kuvvet, gelin konvoyunu engelledi

 24 Temmuz 2020 22:19

Konya Ilgın'a bağlı Çavuşçugöl'de düğünü olan çift, tarlalarının kömür ocağına dönüştürülmesine karşı TKİ komisyonuna itirazlarını sunmak istedi ancak jandarma engeline takıldı.

Fotoğraf: Ilgın Çevre Platformu

       Paylaş

Özer AKDEMİR

Toprakları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamulaştırılarak kömür ocağı yapılmak istenen Konya Ilgın Çavuşçugöl köylüleri mücadeleye devam ediyor. Şirket, TOMA ve jandarma korumasıyla köyün yanı başındaki arazide iş makinelerini çalıştırırken TKİ kamulaştırma komisyonuna giderek itirazlarını sunmak isteyen gelin ve damada çevik kuvvet müdahale etti.

JANDARMA GELİNLE TARTIŞTI

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), bir hafta önce Çavuşçugöl köylülerine çağrıda bulunarak kamulaştırılan arazilerdeki hak sahiplerinden tarlalarını satmak isteyenlerin komisyona başvurmalarını istedi. Önceki gün Çavuşçugöl'de düğünleri olan köylü bir çiftle birlikte hak sahipleri ve köylüler, gelin konvoyu şeklinde komisyona giderek itirazlarını sunmak istedi. O bölgede bekleyen çevik kuvvet ve TOMA'lar gelinin TKİ önüne indirilmesine engel olurken çevik kuvvet gelini ve köylüleri bölgeden zorla çıkardı.

Konya Ilgın'a bağlı Çavuşçugöl'de düğünü olan çift, tarlalarının kömür ocağına dönüştürülmesine karşı TKİ komisyonuna itirazlarını sunmak istedi ancak jandarma engeline takıldı.

Kamulaştırma paralarının alındığı ile ilgili çıkarılan söylentilere tepki gösteren köylüler, "Kimse para almadı ama bu algıyı kimlerin ne amaçla çıkardıkları belli. Kömür ocağı istemiyoruz, tarlalarımızı da satmak istemediğimizi komisyona duyurmak istedik fakat komisyon bizi böyle kabul etmedi" dediler.

Köylüler, TKİ Ilgın Kontrol Müdürü Alper Pektaş'ın, komisyonda tarlasını satmak istemeyen bir yurttaşa "Terbiyesizlik  etmeyin" diye bağırdığını dile getirdi.

Reklam

Köylüler öğleden sonra köye gelen Konya Vali Yardımcısı ve Enerji Bakanlığı temsilcisi ile görüşerek projeye neden karşı olduklarını anlattı.

https://www.evrensel.net/haber/410191/ilgin-cavuscugolde-cevik-kuvvet-gelin-konvoyunu-engelledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...