9 Eylül 2020 Çarşamba

Kovid dolmuşu!.. (Manşet)

 09 Eylül 2020 08:36

Evrensel'in İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, ailesinin de içinde yer aldığı Nevşehir’de köylerden minibüsle toplanarak hastaneye götürülen vatandaşların yaşadıklarını yazdı: Pazara koyun götürür gibi!

Özer Akdemir'in anne ve babası | Fotoğraf: Özer Akdemir'in kişisel arşivi

       Paylaş

Özer AKDEMİR

Nevşehir’in köylerinden Kovid-19 hastalığına yakalanan yurttaşlar, köy köy gezen bir dolmuşla toplanarak hastaneye götürüldü. Dolmuşa dokuz kişi bindirilen Kovid-19'lu hastalar, Nevşehir Devlet Hastanesinde tomografi çekildikten sonra aynı dolmuşla tekrar köylerine geri getirildi. Evrensel gazetesinin İzmir Temsilcisi Özer Akdemir ailesinin de içinde bulunduğu süreci yazdı.

Kayseri’de esnaflık yapan kardeşim geçtiğimiz hafta Kovid-19 tanısıyla şehir hastanesine yatırıldı. Dört gün hastanede solunum cihazına bağlı yattıktan sonra tedaviye evde devam edilebilir denilerek taburcu edildi.

TESTE ULAŞMA ÇABASI

Kardeşimin Kovid-19 hastası olduğu ortaya çıktıktan sonra temaslı olan anne-babam ve yeğenime test yapılması için girişimlerimiz oldu. Bu arada annem ve yeğenimde halsizlik, eklem ağrıları, tat-koku noksanlığı, boğaz ağrısı gibi şikayetler başlamıştı. Üç yıldır dördüncü evre akciğer kanseri tedavisi gören babamın durumunu da aktararak test yapılması taleplerimizden bir sonuç çıkmayınca, durumu kendi Twitter hesabımdan kamuoyuyla paylaştım.


MESAJLARIN ARDINDAN TEST YAPILABİLDİ

Aynı gün ailemin durumunu anlatıp test yapılmadığını yazdığım Twitter mesajlarının ardından Sağlık Bakanlığı, Hacıbektaş Kaymakamlığı ve Nevşehir Hastanesi Başhekimliğinden gerek ben gerekse anne-babam aranarak test için bir ekibin gönderileceği iletildi. Gerçekten de aynı günün öğleden sonrası Nevşehir’den gelen bir filyasyon ekibi köyde bulunan anne-babam ve yeğenimden sürüntü alarak gereken testleri yaptılar.

Geçtiğimiz cuma günü yapılan testlerin ardından pazartesi günü bir filyasyon ekibi sonuçlar hakkında doğrudan bilgi vermek için köye geliyor. Ne garip ki yapılan test sonucu Kovid-19 etkilerine benzer şikayetlerle bir hafta on gündür hasta olan annem ve yeğenim negatif çıkarken, o güne kadar hiçbir belirtisi, bu yönde şikayeti olmayan babamın testinin ise pozitif olduğu aktarılıyor. Ekip giderken bir ambulansın köye gelerek babamı Nevşehir Devlet Hastanesine götüreceğini, burada tomografi çekileceğini söylüyor.

"PAZARA KOYUN GÖTÜRÜR GİBİ!.."

Aynı akşam saat 21.00 civarı annem telefonla aradı. Babamın da içinde bulunduğu Kovid-19 hastalarının bir minibüsle köyden alındığını söyledi. Minibüs, bölgedeki birçok köye de gidip Kovid-19 hastalarını toplaya toplaya bizim köye gelmiş. Bizim köy dışında dört hasta daha alarak Nevşehir’e gitmiş!.. Yaşananları “Sanki pazara götürülen koyunlar gibi!..” diye niteledi annem. Babamla birlikte dokuz Kovid-19 pozitif hastası köy köy dolaştırıldıktan sonra gece yarısı Nevşehir’e varmış. Burada filmleri çekilen hastalar ellerine birkaç ilaç verildikten sonra aynı minibüsle alındıkları köylere dağıtılmış.

YOLCULUKTAN SONRA BABAMDA ATEŞ ÇIKTI

Babamın anlattığına göre Yozgat Şefaatliden, Özkonak’tan ve bölgeye yakın birçok ilçe ve köyden Kovid-19 hastası vatandaş, şoför kısmı şeffaf plastik bir örtü ile yalıtılmış minibüste saatlerce bir arada yolculuk yapmışlar!.. Bu yolculuktan sonra o güne kadar herhangi bir şikayeti, belirtisi olmayan babamın sabah ateşi çıktığını söyledi annem!


KİMİNE AMBULANS UÇAK KİMİNE DOLMUŞ!

"Devletin olanakları bu kadar, en azından hasta alınıp film çekimine götürülmüş" diye düşünenler de olabilir. Bu kişilere henüz birkaç gün önce Kovid-19 teşhisi konan AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın 22 yaşındaki oğlunun tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi İntaniye Servisinden alınıp ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesine nakledildiğini hatırlatalım. Pandemi çıktığından bu yana "Aynı gemideyiz, virüs zengin yoksul ayırmıyor" diyenlere, kendi ailemin yaşadıkları üzerinden soruyorum: "Hâlâ aynı gemide olduğumuzu düşünüyor musunuz? Hâlâ, ‘Bu da mı sınıfsal’ diye soruyor musunuz?”

https://www.evrensel.net/haber/413527/kovid-dolmusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...