25 Nisan 2001 Çarşamba

Yürekli toprağa verildi

Foto: Özer Akdemir

İZMİR - Ölüm orucunun 180. gününde Ankara Numune Hastanesi'nde yaşamını yitiren Hatice Yürekli, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yürekli'nin cenazesine katılmak için  Buca Kuruçeşme Camii önünde toplanan yakınları ve İzmir Hücre Karşıtı Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup "İçerde dışarda hücreleri parçala", "Hatice yürekli ölümsüzdür" sloganlarını attılar. Burada bir konuşma yapan İzmir Hücre Karşıtı Platformdan Dr. Alp Ayan, Ölüm orucunda şu ana kadar yürekliyle birlikte ölen insanların insanlık suçu olan F Tipi Cezaevleri ayıbını gelecek nesillere taşımamak adına yaşamlarını kaybettiklerini söyledi. Yürekli'nin cenazesi saat 12.45'te buradan alınarak Buca Kaynaklar mezarlığı'na getirildi. Mezarlık girişine barikat kuran jandarma basın dahil, cenazeye katılmak için gelenleri sıkı bir aramadan geçirdikten sonra mezarlığa aldı. Sloganlarla mezarına kadar taşınan Yürekli için vasiyeti üzerine herhangi bir dini tören düzenlenmedi. Yürekli'nin kardeşi burada yaptığı konuşmada ablasını anlatarak, ablasının bu onurlu mücadeleye başkoyduğu için öldüğünü söyledi. Yürekli, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın ölüm orucu direnişimiz" sloganları ile toprağa verildi.
Öte yandan ölüm orucuna dışardan destek veren ve eyleminin 147. gününde dün İzmir Kahramanlar'da  yaşamını yitiren Erdoğan Güler'in cenazesi öğleden sonra adli tıp kurumuna kaldırıldı. Güler'in cenazesi yarın sabah Manisa'nın Salihli İlçesi'ne götürülerek burada toprağa verilecek. (Evrensel)                                                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...