3 Nisan 2001 Salı

İzmir'de ajanlık teklifi ve keyfi gözaltı

Foto: Özer Akdemir

 İZMİR - 25. 03. 2001 tarihinde Kemeraltı Balık Hali civarında yüzlerine maske takmış, kimliği belirsiz dört kişi tarafından kaçırılarak, fotoğraflarını gösterdikleri bazı şahıslar hakkında bilgi istenen ve ajanlık teklif edilen Ercan Taşdemirler, başına gelecek her türlü olumsuzluktan İzmir Emniyeti'nin sorumlu olacağını söyledi. Dün saat 13'te İzmir İHD'de, tanımadığı ama polis olduğunu tahmın ettiği kişilerce kaçırılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Taşdemirler, tanımadığı maskeli dört kişinin ellerini ve gözlerini bağladıktan sonra kendisini sivil bir araca bindirdiklerini, kendisine sadece gösterileni görebileceği şekilde yaklaşık 15 tane fotoğraf gösterilerek bu kişiler hakkında bilgi vermesini istediklerini, kendisinin "Bu şahısları tanımıyorum" demesi üzerine ağzının içine silah sokup, kendisini ölümle tehdit ettiklerini belirterek, kendisine sürekli olarak ajanlık teklif edildiğini, bunu da kabul etmemesi üzerine dayak attıklarını söyledi. Bu şekilde yaklaşık 2 saat dolaştırıldığını ifade eden Taşdemirler, bir süre daha dövüldükten sonra "Tekrar görüşeceğiz" diye tehdit edilip burnuna bir mendil tutulduğunu ve gerisini hatırlamadığını söyledi. Kendine sabah olmak üzereyken gelebildiğini aktaran Taşdemirler, daha önce İzmir ve Menemen Emniyet'i tarafından kendisinin ve ailesinin defalarca tehdit edildiğini belirterek başına gelecek her türlü olumsuzluktan İzmir Emniyeti'nin sorumlu olacağını söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz pazar günü gözaltına alınıp ve savcılıkça bırakıldıktan sonra İzmir TMŞ polisleri tarafından tekrar gözaltına alınarak "Suç duyurusunda bulunmaması için" tehdit edilen  Mart Ekin Sanat Merkezi Müdürü Serdar Uğurlu, suç duyurusunda bulunmak isterken tekrar gözaltına alındı. Uğurlu halen gözaltında tutuluyor. (Evrensel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...