26 Mayıs 2014 Pazartesi

Altın madeni işçileri eylem yaptı, EGEÇEP açıklama yaptı




Özer Akdemir

Koza Altın Şirketine ait Bergama'daki Ovacık Altın madeni işçileri basın açıklaması yaparak, şirketin iki madeninin kapatılmasını protesto ettiler. Madenin girişinin önünde yapılan absın açıklamasında konuşan Soma Maden İş Sendikası Başkanı Tamer Küçükgencay altıncı şirketin yasal süreçleri tamamlamasına rağmen Kozak'taki Çukuralan madeninin kapatılmasının 450 işçiyi mağdur ettiğini ileri sürdü. Küçükgencay, "... işletmenin kapanma kararıyla her şey altüst oldu. Bu mağduriyete sessiz kalamayız. Üzerimize düşen görev ve sorumluluk ne ise yerine getirilecektir" dedi. İşletme Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin ise bütün resmî işlemler tamam olmasına rağmen işletmenin kapatılmasına bir anlam veremediklerini iddia etti. İşçiler kısa bir yürüyüşün ardından servislerine binerek evlerine gittiler.

MADEN GELECEĞİMİZİ KİRLETİYOR

Öte yandan altın maden işçilerinin eylemi ile Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) yazılı bir basın açıklaması yaptı. EGEÇEP açıklamasında şu görüşlere yer verildi; " Ekmek ve gelecek için yürüyen maden işçileri bilmelidirler ki; kapatılan madenler, çalışan işçiler ve onların çocuklarının gelecekleri de dahil, tüm doğayı, binlerce insanın-canlının yaşamını, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini kirletmektedir. Emek, demokrasi, yaşamın savunulması mücadelesi birbirinden ayrılamaz, insan emeğini ve doğayı sömürenlerin emek, demokrasi ve ekoloji güçleri arasında çelişki yaratma çabalarına izin vermeyeceğiz. Canlı yaşamını tehdit eden başta altın ve nikel madenciliği olmak üzere tüm vahşi madencilik faaliyetleri derhal durdurulmalı, madenlerde çalışan işçilerin mağdur olmaması için gereken önlemler alınmalıdır.

(İzmir/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...