15 Mayıs 2014 Perşembe

Kuşadası’nda yaşam alanlarına tehdit



Özer AKDEMİR


Kuşadası’nın yeni kaymakamı hükümet konağını beğenmeyince kentin önemli yeşil alanlarından Kasım Yaman Parkı’nın bir bölümüne yeni hükümet konağı yapılmasını istedi. Halka sorulmadan, tartışılmadan ortaya konan bu kararın uygulanmasına yeşil ışık ise yeni belediye başkanı ve belediye meclisinden geldi. Parkta nöbet tutmaya başlayan Kuşadalılar ise parklarını korumakta kararlı.

KAYMAKAMIN ISRARI

Kuşadası’na yeni atanan Kaymakam Muammer Aksoy’un geçtiğimiz ocak ayında kentteki kervansarayın müze olması ile ilgile ilgili yapılan bir toplantıda dillendirdiği Kasım Yaman Parkı’na hükümet konağı yapma projesine, o toplantıda her kesimden tepkiler gelmişti. Bu tepkiler üzerine kaymakam, “Biz proje olarak sunuyoruz. Kamuoyu hayır derse yapmayız zaten” diye geri adım atmıştı. Seçimlerin ardından iki ay geçmeden yeni seçilen belediye meclis toplantısında başka konularla birlikte kaymakamlığın Kasım Yaman Parkı’na 3 katlı, 1500 metrekarelik hükümet konağı yapma talebi de getirildi. Belediye meclisi imar planı gerektiren bu talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale etti.
Kuşadası’nda yaşam alanlarına tehdit
KÜLTÜREL ALANA DA GÖZ DİKTİ!

Kuşadası’nda yeni seçilen belediyenin ilk icraatlarından birisi de 60 yıldır kentin sosyal kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapan bir alana otopark yapmak için dozerlerle girmek oldu. İstanbul’da yaşamasına rağmen ailesi Kuşadası’nda olduğu için sıkça gidip geldiğini söyleyen Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Deniz Temiz, Kaya Aldoğan Lisesinin yanındaki kentin en büyük kamusal alanının ranta açılmak istendiğini dile getirdi. İmar planlarından spor ve rekreasyon alanı olarak görülen 10 bin metrekarelik alanın, plan değişikliğine gidilmeden, meclis kararıyla otopark yapılmak istendiğini kaydeden Temiz, “7 Mayıs’da buldozerlerle girdiler alana. Burada birçok etkinlik, tören, spor müsabakaları yapılır 60 yıldır. Alanın kenarındaki küçük bahçeleri de dümdüz etti buldozer. Binalara bitişik olan duvarlar deprem gibi sallantılar yaparak yıkıldı. Orası tüm Kuşadalıların. Melih Gökçek’in ODTÜ’de yaptığını, yeni belediye başkanı Kuşadası’nda yapıyor. Bir avuç ada sakini Kuşadası sermayesi ile baş etmeye çalışıyoruz. Dava açacağız ve bu oldu bittiye karşı koyacağız” diye konuştu.

ŞARTLI DESTEK

Öte yandan Kasım Yaman Parkı Platformundan Şenol Eskin, Kuşadasında otopark sorununun çok büyük olduğunu belirterek, sözkonusu alanın otopark yapılmasına şartlı olarak destek verdiklerini söyledi. Eskin, “Kent içindeki otoparkların kaldırılması ve ücret alınmaması koşuluyla orada otopark yapımını destekliyoruz” diye konuştu.

PARKTA NÖBET BAŞLADI
Şenol Eskin, hemen bu duruma duyarlı olan Kuşadalılarla bir araya gelerek “Kasım Yaman Parkı Platformu”nu kurduklarını aktardı. Eskin, “Birkaç gündür konu hakkında bilgilenmek ve kente sahip çıkma derdinde olan insanlar olarak Kasım Yaman Parkı’nda toplanıyoruz. Akşam 19.00’da toplanıp durumu değerlendiriyoruz ve parka sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Bu parkımızın başındaki bu tehlike gidene kadar devam edecek” dedi. Kuşadalılar her gün iş çıkışı Kasım Yaman Parkı’na gideren “Parkıma dokunma” pankartı eşliğinde nöbet tutuyorlar.
www.evrensel.net
Eklenme tarihi: 2014-05-15 06:00:27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...