30 Mart 2015 Pazartesi

‘Muradiye Şelalesi özgür aksın’


Demokratik Toplum Kongresi Ekoloji Komisyonu, Van’daki Muradiye Şelalesi önünde HES’lere ve suyun ticarileştirilmesine karşı basın açıklaması yaptı.
Komisyon adına Fatih Şahin ve Yasemin Özdemir’in okuduğu  basın açıklamasında Van’ın Çatak, Bahçesaray, Başkale ve Erciş’teki derelerin üzerinde 3 güvenlik barajı ve 32 HES projesi olduğu belirtildi. Projelerin hayat bulmasıyla hem tarih hem de doğa katliamının yaşanacağının altının çizildiği basın açıklamasında; “Zilan Deresi başta olmak üzere birçok yerleşim yergi sular altında kalacak. Bu toprakların havasını, suyunu, toprağını, tarihini kültürel değerlerini yok eden kapitalist sömürücülerin enerji adı altında bize dayattıkları HES’lerin, barajların tahribatı gölgede kalmamalı. Muradiye Şelalesi özgür aksın” denildi.
Basın açıklamasına Van’da iki gündür toplantılar düzenleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) da katılarak destek verdi.(Van/EVRENSEL)

 Eklenme Tarihi: 29 Mart 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...