7 Mayıs 2015 Perşembe

EGEÇEP: Yaşamdan yana olmayana oy yok!

Ege Bölgesinde yaşam alanlarımıza yönelik sermaye saldırılarına karşı verilen yerel direnişlerin dayanışması  ve mücadelesinin ortaklaştırılması amacı ile 2005 yılında kurulan EGEÇEP, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sürecinde seçime girecek tüm siyasi partilere ve adaylara çağrı da bulundu. İzmir Tabip Odası'nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile seçim deklarasyonunu kamuoyu ile paylaşan EGEÇEP, tüm siyasi parti ve milletvekili adaylarından yaşamın korunmasından yana politikalar üretilmesini istedi. EGEÇEP, hangi politikalara oy verilmeyeceğini de açıkladı.
EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Hülya Yılmaz tarafından okunan seçim deklarasyonunda EGEÇEP, yaşam hakkının tüm canlıların en başta gelen hakkı olduğuna dikkat çekerek, bunun için temiz su, temiz toprak, temiz hava ve güvenli gıda olması gerektiğinin altını çizdi. Basın toplantısına ekoloji mücadelesinden gelen HDP İzmir 2. bölge milletvekili adayları Berrin Esin Kaya ve Özer Akdemir'de katılarak destek verdiler.
BU POLİTİKALARA OY VERMEYİN!
EGEÇEP'in seçim deklarasyonunda oy verilmeyecek politikalar şu şekilde sıralandı; 
* Susuzluk ülkemizin en önemli sorunlarındandır. AKP hükümeti içme suyunu uluslararası sermayeye havale ederek çözmek istemektedir. Temel ihtiyaçlarımız olan su, ticari meta yapılmamalıdır. Su haktır satılamaz.
* Tarım ve orman alanları, yaşama alanları, madencilerin ve enerji şirketlerinin karına feda edilmesin.
 * Soma'da işçileri ve zeytinleri katledenlere OY YOK!
* Soma Yırca'da 6000 zeytini göz göre göre kesenlerle, 301 madenciyi iş cinayetinde katlederler aynı kesimlerdir. Doğa ve emek katillerine OY YOK!
* Kurulu bulunan sanayi tesisleri nedeniyle Aliağa ve yöresi kirliliğin yoğun yaşandığı ve ekolojik sistemin çöktüğü bir bölgedir. Nefes alacak hali kalmayan Aliağa'mızın bu durumuna sesini çıkaramayan, programında kirliliğin devamına yol açacak enerji, maden ve ekonomi politikalarına yer veren, buradaki kirliliği derhal durdurmak için gerekli önlemleri almayan partilere OY YOK!
* Yaşamın katili altın madenlerine göz yumanlara OY YOK!
* Kışladağ'ı viran edenlere ve bunu görmezden gelenlere OY YOK!
* İzmir’in su kaynaklarını kirleten Efemçukuru Altın Madeni kapasite artırımına giderek faaliyetine devam etmektedir. Suyumuzu altın işletmelerine feda edenlere OY YOK!
* Turgutlu Çal Dağı’nda sülfürik asitle işletilen nikel madeni, verimli tarım alanlarına büyük zararlar vermektedir. Çal Dağı'nı, tarım cenneti Gediz Ovasını değil tüm Ege'yi yıkıma götürecek bu talana direnmeyecek partilere OY YOK!
 * "Ekolojik yaşamı rant kapısı gibi görenlere (veya rant kapısı haline getirenlere) OY YOK!"
* Kentlerimizin içine kadar girerek öncelikle tarım ve orman alanları olmak üzere yaşama alanlarını tahrip eden taşocakları ve çimento fabrikaları ile akciğerlerimizi yok edenlere OY YOK!
* Kültürümüzü talan edenlere, ettirenlere OY YOK!
*  'Turizmi teşvik' adı altında kıyılarımızı, koylarımızı, sulak alanlarımızı sermayeye peşkeş çekenlere OY YOK
* Nükleere 'evet' diyene OY YOK!
* "Kirli" enerji politikalarına OY YOK!
* Doğanın koruyucusu, ekolojik mücadelenin ana öznesi, yaşamın yarıdan fazlası kadınları, erkek egemen anlayışı her gün yeniden üreterek ötekileştiren, baskı altına almaya, önemsizleştirmeye çalışan, katledenlere OY YOK!
* Nesli tehdit altındaki türlerin yaşam alanlarına göz dikenlere, dünyayı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımıza eziyet eden, katleden, insan merkezci, türcü anlayışlara OY YOK! (İzmir/EVRENSEL)
Eklenme Tarihi: 07 Mayıs 2015 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...