8 Mayıs 2015 Cuma

Ovacık altın madenine mühür iddiası


Bergama Ovacık Altın Madeni’nin bazı bölümlerinin İzmir Valiliği tarafından mühürlendiği ileri sürüldü. 
Daha önce Bergama Orman İşletmesi tarafından KOZA şirketine ait madenin orman arazisi içinde kalan alanı ile ilgili yıllık kiralama işlemi yapılmamış ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu alanın boşaltılması için madene süre vermişti. Bakanlığın boşaltılmasını ve rehabilite edilerek eski haline getirilmesini istediği maden alanı, atık havuzunun bir bölümü, madenin en önemli birimlerinden kırıcı tesisi ve açık ocak girişi gibi stratejik yerleri kapsıyordu. 
Bu gelişmenin ardından apar topar kendi ruhsatlı arazisi içinde yeni bir kırıcı kurma çalışmalarına başlayan altıncı şirket, bu arada eski kırıcısını işletmeye devam ediyordu. Yeni kırıcı için, yeni ÇED Raporu alınması gerekirken madenin bundan kaçtığı iddialarını gazetemize taşımıştık. Haberlerimize madenden ve ilgili devlet kurumlarından herhangi bir açıklama gelmiş değil. 
Son edindiğimiz bilgilere göre, önceki gün madene giden İzmir Valiliğinden bir heyet madenin kırıcısını mühürledi. 24 saat çalışması gereken kırıcı ünitenin mühürlenmesi madenin çalışmalarının durması anlamını taşıyor. (İzmir/EVRENSEL)

 Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...