19 Aralık 2016 Pazartesi

RES’çinin itibarı zedelenmiş!

RES’çinin itibarı zedelenmiş!

  
 19 Aralık 2016 04:18
     
Evinin yakınındaki RES direği kanadının kopmasıyla büyük bir tehlike atlatan vatandaşa ve Evrensel'e şirket tarafından ihbarname gönderildi.
Özer AKDEMİR
İzmir

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa
İzmir Çandarlı’da evinin 220 metre yakınındaki RES direği kanadının kopması nedeniyle önemli bir tehlike atlatan İbrahim Halil Mancı’ya şirket bu kez arazisine izinsiz girdiği gerekçesiyle ihbarname gönderdi. Konuyla ilgili haberi yapan gazetemize de gönderilen ihbarnamede, şirketin ticari itibarının zedelendiği ve kredi alınan bankalarla sorunlar yaşayabileceği ileri sürüldü.
Çandarlı’ya 2 kilometre uzaklıkta yer alan Ege Mavikent Sitesi yakınlarında Bıçakçılar Elektrik A.Ş’ye ait olan RES direklerinden birisinin kanadı geçtiğimiz günlerde kopmuştu. RES’lere 220 metre uzaklıkta evi bulunan İbrahim Halil Mancı, daha önce defalarca gürültüsü nedeniyle şikayetçi olduğu RES direğinin gece 04.00 sularında kanadının büyük bir gürültüyle kopması sonrası durumu jandarmaya bildirerek tutanak tutulmasını sağlamıştı. Mancı, büyük bir korku yaşamalarına neden olan RES kanadının parçalara ayrılarak çok geniş bir alana yayıldığını, irili ufaklı parçaların evinin bahçesine kadar dağıldığını dile getirmişti. RES kazasının gazetemizde haber olmasının ardından konuya dair herhangi bir açıklama yapmayan şirket, Mancı ve gazetemize ihbarname göndererek haberin kaldırılmasını talep etti.
 
EN YAKIN EVE 200 METRE!
RES direklerinin en yakın yerleşim yerine 200 metre uzakta olduğunu kabul eden şirket, enerji sahalarının daha geniş olmasına rağmen bilinçli bir şekilde yerleşim yerlerine en uzak konuma RES direklerini diktiklerini ileri sürdüler. RES kanadındaki kopmayı doğrulayan şirket, parçaların sadece 15 metrelik bir alana yayıldığını ileri sürdü. Oysa kazanın olduğu alanda yaptığımız çekimlerde irili ufaklı kanat parçalarının 100-150 metrekarelik bir alana yayıldığının görüntüleri var. Şirket, haberde Mancı’nın anlattıklarının ticari itibarlarını zedelediği, bu durumun kredi aldıkları çeşitli bankalarla sorunlar yaşamalarına neden olabileceğini ileri sürerek, maddi manevi tazminat davası açabilecekleri ihbarında bulunuyor.
45 tonluk RES’in kanadı koptu, faciaya ramak kaldı
‘TUTANAKLARDA VAR’

Yıllardır yanı başlarındaki RES direklerinin gürültüsüne karşı birçok kuruma başvurularda bulunan ama hiçbirisinden bir çare bulamayan Mancı, şirketin bu ihbarnamesi ile bir şok daha yaşadığını söyledi. Maddi olanaksızlıkları nedeniyle dava açamadığını söyleyen Mancı, “Direklerin gürültüsüne şimdi korkusu da eklendi. Ya yeniden bir kaza olur da o kanatlardan birisi evime gelirse ne olacak korkusuyla yaşamak istemiyorum” dedi. Mancı, jandarmanın tutanak tuttuğu sırada şirket görevlileri ile bir tartışma olmaması için 30 metre ötedeki kanat parçasını evinin önüne getirdiğini ve parçanın fotoğrafının burada çekildiğini belirterek; “Bunu jandarmaya da söyledim, tutanakta da var. Direğin parçaları her tarafa yayılmış durumda. Arazilerine girdiğimi söylüyorlar. Orası benim evimin önü. Evimin önündeki ağaçlık alana neden girmeyecekmişim?” dedi. Direklerin gürültüsünü şirketin sahibi İbrahim Bıçakçıları evine davet ederek dinlettiğini ileri süren Mancı, “Bana, ‘bütün odalarına klima takalım pencereni kapalı tut. Sana da traktör alalım, iş verelim’ dediler. Ben bunların hiçbirisini kabul etmedim” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...