3 Mart 2017 Cuma

Çift bileti kaldırmamak için otobüsü toptan kaldırdılar

Çift bileti kaldırmamak için otobüsü toptan kaldırdılar
  
 03 Mart 2017 14:33
     
İzmir'de 209 Nolu seferde çift biletin iptal edilmesinin ardından kararın hayata geçirilmesi isteniyordu ancak otobüs hattı toptan kaldırıldı.
Özer AKDEMİR
İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararı ile iptal edilen çift bilet uygulamasını hayata geçirmemek için otobüs hattını toptan kaldırdı. Urla Zeytinalan - Fahrettin Altay arasındaki otobüslerde çift bilet uygulamasına karşı dava açan vatandaşlar, mahkeme kararının uygulanmasını beklerken, otobüs hattının toptan kaldırılmasına isyan etti.
MAHKEME BELEDİYEYE GÖREVİNİ HATIRLATTI AMA
Urla Zeytinalan Mahallesinde oturan Kemal Ocaktan adlı vatandaşın açtığı, 4 mahalle muhtarının da imzaları ile desteklediği dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) 10 Şubat 2016 tarihli Belediye Meclisi Kararıyla, bazı ilçe merkezlerine yönelik otobüs taşımacılığı ücretinin çift bilet olarak belirlenmesi kararına karşı açılan davada İzmir 2. İdare Mahkemesi vatandaşları haklı bulmuştu. Mahkeme kararında “Kamu hizmetleri içinde yer alan toplu ulaşım olanaklarından herkesin eşit, güvenli, konforlu ucuz şekilde yararlanması asıl olup, hizmetin özelliği gereği, hizmetten yararlanıldığı ölçüde külfete katlanmak konusunda davalı idarece adil ve dengeli bir dağılımın amaçlanması ve buna göre hedef ve ölçülerin belirlenmesi gerekmektedir” diyerek belediyeye bir anlamda ticarethane değil kamu yararına çalışan bir kurum olduğunu hatırlatmıştı. Bu kararın ardından vatandaşlar belediyeye dilekçe ile başvurarak mahkeme kararının bir an önce uygulanmasını talep etmişlerdi.
İzmir'de çift bilet uygulaması iptal edildi
https://www.evrensel.net/haber/309094/izmirde-cift-bilet-uygulamasi-iptal-edildi
 
MAHKEME KARARINI UYGULAMAMAK İÇİN
Urla Zeytinalan da oturan yaklaşık 15 bin kişiyi ilgilendiren mahkeme kararının uygulanması beklenirken, vatandaşlar geçtiğimiz günlerde büyük bir şok yaşadı. İBB'ye karşı dava açan emekli belediye bürokratı Kemal Ocak, mahkeme kararının temyize gidilse dahi kesinleşeceğini gören belediyenin kararı ortadan kaldırmak için dava konusu 209 nolu hattı toptan kaldırdığını dile getirdi.
Ocak, "Bizler 1 kilometre uzaklık için Güzelbahçe'nin ya da diğer ilçelerin ödediğinin iki katını ödüyorduk. 100-110 kilometre öteye giden bir otobüsle, 1 kilometre - 500 metre öteye giden vatandaşın aynı ücreti ödemesinin hukuken yanlış, haksız hukuksuz olduğu ortada. Ayrıca biz 2007’den beri bu haktan yararlanıyorduk" diye konuştu.
Belediyenin yeni uygulamasında 725 numaralı otobüsü Zeytinalan'a sokup 5 lira ücret aldığını aktaran Ocak, "Mağduriyetimiz giderilmedi. Bizim karar kesinleşince ceza hukukçularına danışıp bir hakkımız varsa cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
KOCAOĞLU HALKLA İNATLAŞMASIN
Konuyu CHP Genel başkanı kemal Kılıçdaroğlu'na, Genel sekreteri ve diğer parti birimlerine aktardıklarını, dosyalar gönderdiklerini belirten Ocak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ya şöyle sesledi; "Sayın Kocaoğlu halkla inatlaşmayı, bu despotça tavrı bıraksın. Halkın hakkını hukukunu gözetsin, mahkeme kararını uygulasın. Fethullahçıların kedisine yaptığı zulmü kendisi de kazanılmış haklarımızı elimizden  alarak ve hukuk kararlarını hiçe sayarak bize yapıyor.”
Ocak, Zeytinalan mahallesi halkının bu karara çok büyük tepki gösterdiğini belirterek, "Biz hakkımız olan hattımızın geri verilmesini, ve eski tarifesi olan, şu anda da İzmir'de kullanılan 2.60 kuruş, öğrenci 1.50 kuruş uygulamasını talep ediyoruz" diye konuştu.
https://www.evrensel.net/haber/310606/cift-bileti-kaldirmamak-icin-otobusu-toptan-kaldirdilar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...