3 Şubat 2018 Cumartesi

EGEÇEP'ten sosyal medya gözaltılarına tepki





Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) yaptığı açıklamada yönetim kurulu üyesi Uğur Göçmüş'ün derhal serbest bırakılmasını talep etti.



EGEÇEP'ten sosyal medya gözaltılarına tepki

EGEÇEP'ten yapılan açıklamaya göre dün gözaltına alınan EGEÇEP Yönetim Kurulu üyesi Uğur Göçmüş'ün serbest bırakılmasını talep edilerek EGEÇEP'in savaşa karşı barıştan yana olduğu ifade edildi.  EGEÇEP'ten yazılı olarka yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  Yürütme Kurulu üyemiz Uğur Göçmüş sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dün gözaltına alındı. Ege Bölgesindeki ekoloji mücadelesinin çatı örgütü olan EGEÇEP, kurulduğu günden bu yana yaşamın, yaşam alanlarımızın, doğal ve kültürel mirasın korunması için çaba göstermektedir. Tüm bileşenleri ile doğayla barışık, emeğin ve insan onurunun sömürülmediği bir dünya özlemini her fırsatta dile getirmektedir. 2008 yılında yaptığımız ilk kurultayda söylediğimiz sözleri tekrarlıyoruz; "Savaşlar insanlarla birlikte tüm canlıları yok edip doğanın dengesini bozmaktadır. EGEÇEP çevreyi kirleten ve yaşamı yok eden savaşa karşı barıştan yanadır. Faaliyetleri barışçıdır". Yurttaşların düşüncelerini ifade etme özgürlüğü en temel Anayasal haklardan biridir. Yürütme Kurulu üyemiz Uğur Göçmüş'ün de "Zeytin Dalı" adı verilen operasyona yönelik eleştirel görüşleri nedeniyle gözaltına alınmasını kabul etmiyor, arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

03 Şubat 2018 Cumartesi 14:47

https://www.izgazete.net/politika/egecep-ten-sosyal-medya-gozaltilarina-tepki-h22285.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...