15 Eylül 2019 Pazar

Aydın'da JES çukuru can aldı




15 Eylül 2019 13:55

Aydın'da mobiletle tarlasından dönerken JES çukuruna düşen 70 yaşındaki Mehmet Kumcu yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde aynı hattaki başka bir çukura düşen bir kadın da yaralanmıştı.


Aydın'da JES çukuru can aldı
Özer AKDEMİR
Aydın'da geçtiğimiz günlerde bir kadının düşerek yaralandığı jeotermal enerji santrali (JES) hattı, bu kez mobiletle tarlasından dönen bir çiftçinin yaşamına mâl oldu. Hattaki bir çukura düşen 70 yaşındaki çiftçi Mehmet Kumcu yaşamını yitirirken vatandaşlar JES şirketine tepki gösterdi.
Olay akşam saatlerinde Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi'nde meydana geldi. Mobiletiyle tarlasından dönen Mehmet Kumcu adlı vatandaş, Karkey JES şirktenin açtığı çukura düştü ve yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz günlerde evinin önündeki aynı boru hattına bağlı bir başka çukurdan karşıya geçmek isteyen bir kadın da düşerek yaralanmıştı. Kadının yaralndığı çukurdan birkaç yüz metre uzaklıkta bugün yaşanan kazanın ölümle sonuçlanması, bölgedeki vatandaşların tepkisine neden oldu.
Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, önceki kazadan hiçbir ders çıkarmayan şirketin önlem almalısının bir cana mâl olduğunu belirterek, "Bu şirketler sadece kârlarını düşünüyor, insanların canı ve malı hiç umurlarında değil" dedi.
Hem suçlu hem güçlü: JES şirketi direnen Efeler halkına tazminat davası açıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...