6 Ekim 2019 Pazar

Kaz Dağları için Ankara'ya yürürken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı


06 Ekim 2019 05:48
 Son Güncellenme Tarihi: 06 Ekim 2019 20:43

Kaz Dağları ve ülkenin diğer yerlerindeki ekolojik yıkıma karşı 26 Ekim’de yapılacak mitinge katılmak için Ankara’ya yürürken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.
 GÜNCELLENDİ
 Kaz Dağları için Ankara'ya yürürken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı
Fotoğraf: Kazdağları İstanbul Dayanışması
Özer AKDEMİR
26 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Büyük Ekoloji Mitingi’ne katılmak için İstanbul’dan Ankara'ya yürürken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.
GELECEĞİMİZ VE KAZ DAĞLARI İÇİN ANKARA’YA YÜRÜYORLARDI
Kaz Dağları İstanbul Dayanışması’ndan bir grup Kaz Dağları'nda ve ülkenin diğer yerlerindeki ekolojik yıkıma dikkat çekmek için 26 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek olan “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” mitingine yürüyerek katılmak istedi.
Dün Kaz Dağları'nda altın madencisi şirket tarafından yapılan doğa katliamını protesto ve şirketin izinlerinin yenilenmemesi için Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleştirilen eylemin ardından gece saatlerinde yürüyüşe başlayan 8 kişilik grup, polis tarafından Maltepe’de durduruldu. Polis, “Onlar ormandan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz” yazılı tişörtlerle ve “Geleceğimiz ve Kaz Dağları için Ankara’ya yürüyoruz” yazılı pankartla yürüyen grubu gözaltına alarak Maltepe Küçükyalı Karakoluna götürdü.

 
Fotoğraf: Kazdağları İstanbul Dayanışması

https://www.evrensel.net/haber/388331/kaz-daglari-icin-ankaraya-yururken-gozaltina-alinan-8-kisi-serbest-birakildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...