10 Aralık 2020 Perşembe

Aydın'da yaşamı savunanlara dava açıldı

 10 Aralık 2020 16:14

JES’e karşı direnen Aydın köylüleri ve çevre derneği yöneticileri hakkında şirket çalışanlarını darbettikleri iddiasıyla dava açıldı.

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel


ÖZER AKDEMİR
Aydın

Yaşam alanlarında işletilmek istenen JES’e karşı direnen Aydın köylüleri ve çevre derneği yöneticileri hakkında şirket çalışanlarını darbettikleri gerekçesiyle dava açıldı. JES şirketi Karkey’de çalışan iki kişi dört köylünün yarı sıra AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili ve Köşk Çevre Platformu Sözcüsü Mustafa Kaçar hakkında basit yaralama, mala zarar verme ve çalışma hürriyetini ihlal suçlamalarıyla şikayet etti. Yapılan şikayet sonrası Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameyi kabul eden Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi kovuşturma açılmasına karar verdi.

"BU DAVAYI KABUL ETMİYORUZ"

AYÇEP dava ile ilgili bir açıklama yaparak, davanın yaşamı savunmaya karşı açıldığı dile getirdi. AYÇEP açıklamasında şu görüşlere yer verildi; “Yaşamı ve yasaları savunmayı temel düstur olarak gören yaşam savunucuları olarak bu davayı kabul etmiyoruz. Esas suçlu olanlar, yasadışı şekilde halkın temel haklarını yok sayanlardır. Açılan bu dava, her türlü şantaj, tehdit ve rüşvet teklif eden şirketi ve şirketin hakları olunca susan, halkı unutan yöneticileri bugün yeniden toplum önümde göstermektedir.”

"AYDIN’IN YOK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Aydınlıların tüm bu oyunları bozacak kültüre sahip olduğunu ifade edilen açıklamada, “Unutulmasın ki çevre mücadelesi ikinci bir kurtuluş destanıdır. Ve biz Aydın’ın efe yürekli kadını, çocuğu ve insanları olarak tüm yasal haklarımız kapsamında yaşamın ve Aydın’ın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliğe karşı tüm meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” denildi.

https://www.evrensel.net/haber/420818/aydinda-yasami-savunanlara-dava-acildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...