30 Haziran 2021 Çarşamba

Dikili'deki tarım alanlarının imara açılması planı iptal edildi

 30 Haziran 2021 13:12

İzmir Şehir Plancıları Odası tarafından Dikili'deki tarım alanlarının imara açılmasına karşı açılan davada Çevre Düzeni Plan Değişikliği iptal edildi.

Fotoğraf: Oben Ulu (Arşiv)

Özer AKDEMİR
İzmir

İzmir Dikili'deki tarım alanlarının imara açılmasına karşı İzmir Şehir Plancıları Odası tarafından açılan davada Çevre Düzeni Plan Değişikliği iptal edildi.

İzmir 3. İdare Mahkemesi kararında yapılan plan değişikliğinin kamu yararına olmadığını belirtti.

OTOGAR DAR’ BAHANESİYLE TARLALARA AVM YAPILACAKTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Dikili’deki 123 dönümlük tarım alanlarını, “terminal (otogar alanı) ve “ticaret alanı” kullanımına çeviren 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliğine karşı çeşitli kurumlar dava açmıştı. Plan değişikliğinin tarım arazilerini ticaret alanına dönüştürüp AVM yapılmak istendiğini ileri süren kurumlar bu durumun Dikili tarımını baltalayacağı iddiasında bulunmuşlardı.

ÇEVRESİNDEKİ TARIM ALANLARINA DA ZARAR VERİR”

Şehir Plancıları Odası İzmir Şebisi tarafından açılan davaya bakan İzmir 3. İdare Mahkemesi, "1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliğinin; gerekçe, içerik ve kullanım kararlarının değiştirilmesi yönüyle kamu yararına ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tariflenen çevre düzeni planı değişikliği hükümlerine aykırı olduğu, tarım alanlarının parçacıl değerlendirmeler ve gerekçelerle yapılaşmaya açılmasının çevresindeki tarım alanlarının vasfını da tehlikeye attığı, planın sürekliliği ve bütünlüğünün bozulacağı ve kamu yararı amaçlı olmadığı" gerekçeleriyle" iptal etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...