18 Temmuz 2021 Pazar

Akbelen ormanından kesim durdu ama İkizköylüler 24 saat orman nöbetinde

 18 Temmuz 2021 08:20

Muğla'da İkizköy yakınındaki Akbelen ormanının kesilerek kömür ocağı yapılmak istenmesine karşı köylüler 24 saat nöbet tutuyor.

Fotoğraf: İkizköy Çevre Komitesi

ÖZER AKDEMİR


İzmir

Muğla'nın Milas İlçesi İkizköy yakınındaki Akbelen ormanının kesilerek kömür ocağı yapılmak istenmesine karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Dün, sabah saatlerinde ormanda ağaç kesimlerine başlanmasının ardından bölgeye giden köylülerin ve yaşam savunucularının müdahalesi sonrası ağaç kesimleri dururken, 30'a yakın ağacın kesildiği bölgede köylüler daha fazla ağaç kesilmemesi için 24 saat nöbet tutmaya devam ediyor.

"KESİMLER DURDU, NÖBETE DEVAM EDİYORUZ"

Telefonla görüştüğümüz İkizköy Çevre Komitesinden Deniz Gümüşel, dün öğle saatlerinde orman ekiplerinin alandan çekilmesinden sonra resmi herhangi bir kurumdan, ne jandarmadan ne de orman işletmelerinden hiç kimsenin alana girmediğini söyledi. Köylülerin ve çeşitli yerlerde gelen yaşam savunucularının Akbelen girişinde çadır kurarak nöbete devam ettiklerini belirten Gümüşel, siyasi parti temsilcilerinin ve yerel yöneticilerin nöbeti ziyaret ettiklerini söyledi. Gümüşel, "Alanda HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile birlikte HDP ve HDK yöneticileri yanımızdalar. Biraz sonra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Acar ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat gelecekler. Köylülerimizle birlikte Muğla'nın farklı ilçelerinden Akyaka'dan, Bodrum'dan, Marmaris'ten yaşam savunucuları da buradalar. Sabah erken saatlerde kesim için de herhangi bir teşebbüs olmadı. Biz burada bekliyoruz. Nöbete devam ediyoruz" dedi.

https://www.evrensel.net/haber/438246/akbelen-ormanindan-kesim-durdu-ama-ikizkoyluler-24-saat-orman-nobetinde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...