15 Aralık 2000 Cuma

Öğretmen yetiştirme politikası yanlışlarla dolu


İZMİR - Türkiye'de Öğretmen Politikası ve Üniversiteler adlı panelde konuşan İzmir Üniversiteleri Öğretim elemanları Derneği (İZÜNİDER) Başkanı Prof. Dr. Osman Gökçe, herhangi bir kurumun kendi görevi dışında başka bir görev yapması halinde başarılı olamayacağını belirterek, öğretmen yetiştirme sorununun tüm üniversiteyi ilgilendirmesi gerektiğini söyledi.
 İZÜNİDER tarafından düzenlenen ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan E.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dönmezer, öğretmen  yetiştirme politikalarına değinerek, "Türkiye'de bu konuyla ilgili geleceğe dönük değil günlük politikalar üretiliyor. Bilimsel ölçütler değil siyasi ölçütler gözönünde bulunduruluyor ve kurumlar kapatılarak kurumsallaşma engelleniyor." dedi. Bu durumu zengin babanın parasını yemeye benzeten Dönmezer, Kurum kapatmak yerine, var olan kurumların çağa uygun hale getirilmesinin gereğine işaret etti.

D.E.Ü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Alkan'da, öğretmenlikle ilgili uygulamaya konulan projeyi anlatarak, projenin olumsuz taraflarının olduğunu, ancak denenmeden bunun sonucunun ne olacağının bilinemeyeceğini öne sürdü. (Evrensel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...