3 Mayıs 2013 Cuma

Binali bey bunu da duyun!



Özer AKDEMİR


Adı sık sıkı önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta sonu Bergama Askleipon Restoran'da muhtarlar ve partililerle bir araya geldi. Toplantı sonunda barış sürecine tepki gösteren şehit ailelerinin yanı sıra Yıldırım’a aktarılan başka bir konu daha oldu.

ADINIZI KULLANARAK EFELİK YAPIYORLAR?

Koza Altın Şirketi’nde Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt’ün 4 yıl şoförlüğünü ve korumalığını yapan Ersan Var, altın madenlerinin Bergama’daki yanlışlıklarını aktarmak için Yıldırım’la görüşmeye gittiğini belirterek, sonrasında gelişenleri şöyle anlattı.

“Panel girişinde Bergamalı polisler gelerek eylem yapmamam konusunda beni uyardılar. Ardından Binali Yıldırım’ın korumaları geldi. Bakana ne iletmek istediğimi onlara da anlattım. Beni bakan beyin yanına götürdüler. Ona altın şirketinin Bergama ve Kozak’ta doğayı katlettiğini söyledim. ‘Büyük tehlike var, Kozak’ta aylarca ağaç kestiler, kuruttular. Devletin bunları denetlemekle görevli birimi işini yapmıyor. Hatta bunlar burada devlet, kaymakam, vali hepsi biziz diye çalışıyorlar’, dedim. Bergama Ziraat Odası Başkanı da beni destekleyip benzer içerikli bir dosya sundu bakana” diye konuştu. Bakan beyin kendisine teşekkür edip, ilgileneceğini söylediğini aktaran Var, “bu şirket kendisini devletin yerine koyup efelik yapıyor. Doğayı katlediyorlar. Çoluk çocuğumuza bırakacak temiz toprak kalmayacak. Bunların acilen durdurulması gerekiyor” dedi.

MADENİN İÇİNDEN İTİRAFLAR


Ersan Var kendi deyimiyle 4 yıl üç ay ‘fedailik’ yaptığı madenden hakkını vermemesi üzerine ayrıldığını, vicdanının rahatsız etmesi nedeniyle orada gördüğü ve bazılarında bizzat içinde yer aldığı kirli ilişkileri aktarmıştı. Gazetemiz de “Bir fedainin itirafları” başlığı ile 4 gün süren itiraflarda Var, madenci şirketin doğayı nasıl katlettiğini, Bergama halkını, esnafları ve gazetecileri nasıl tehdit edip, üzerlerinde baskı kurduğunu açıklamıştı. Birçok kişi ve kurum hakkında rüşvet, usulsüzlük vs, iddialarda da bulunan Var’ın en önemli iddialarından birisi de, Dikili’den il Genel Meclisi üyesi olan CHP’li Ali Demirel’in altın madenine para karşılığı bilgi ve belge aktardığı olmuştu. Var, aktarılan bu belgelerle Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e karşı çeşitli davalar açıldığını ileri sürmüştü. (İzmir/EVRENSEL)

http://www.evrensel.net/news.php?id=55769 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574284005939289&set=a.123634057670955.13149.123575381010156&type=1&theater 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...