5 Eylül 2013 Perşembe

Ergenekon ve altın madenciliği

KARABURUN Bilim Kongresinin ikinci gününde, “Doğa için mücadeleler” oturumunda sunum yapan gazetemiz muhabiri Özer Akdemir, Ergenekon davasında gözden kaçan bazı ‘ayrıntıların’ altını çizdi. Bergama köylülerinin altın madenciliğine karşı mücadelesinde, onların “Alman vakıfları” tarafından yönetildiği iddiasının, altın şirketleri tarafından özel olarak organize edildiğini, Dr. Necip Hablemitoğlu’nun  “Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası”  isimli kitabının altın şirketleri tarafından finanse edildiğini anlatan Akdemir, aynı organizasyonun cinayet ve suikastlara kadar uzandığını ifade etti.
Akdemir, davanın Ergenekon’a bağlanmak istenmesine rağmen daha sonra bundan vazgeçildiğini ve suikastte adları geçenlerin Ergenokan davasından birer birer serbest bırakıldığını söyledi.  
AKP, HABLEMİTOĞLU SUİKASTİNİ ÇÖZEMEZ
İşin deşifre olmaması için Hablemitoğlu öldürüldü. AKP bu suikasti çözemez. Çünkü davanın arkasında çıkacaklar kendilerini ürkütebilir” diyen Akdemir, altın madeni mahkeme kararıyla kapalı iken o zamanın Ege Ordu Komutanı Org. Hurşit Tolon ve 45 komutanını eşleriyle madeni ziyaret ederek altın madenlerine destek verdiğini de aktardı.
DENİZLERİMİZİ ALDINIZ, DERELERİMİZİ ASLA
HES mücadelelerini söylem kuramı çerçevesinde değerlendiren bir sunum yapan Hatun Korkmaz, “köylülerin taleplerinin diğer toplum kesimleri tarafından da benimsendiğini” söyledi. Korkmaz şunları ifade etti: “Doğanın tahrip olacağı kaygısı ile köylüler tepki gösterdiler. ‘Denizlerimizi aldınız, derelerimizi asla’ dediler. HES Mücadelesi, HES’in önlenmesinin yanında, doğanın tahrip edilmesinin durdurulması, yabancı şirketlerin faaliyetlerinin engellenmesi gibi talepleri de içerdi. Odalar, partiler, aydın ve sanatçıların da katkısıyla HES mücadelesi genişledi.”(İzmir/EVRENSEL)

KARABURUN’A KATILMA TEHDİDİ
KARABURUN Bilim Kongresindeki “Üniversite Mücadelesi” oturumunda, akademi ile emekçilerin ortak mücadelesi vurgusu öne çıktı. “Yeditepe Üniversitesinde Asistan Direnişi” adlı sunum hazırlığı olan Işıl Demirel, üniversite yönetiminin “işte atma tehdidi” nedeniyle kongreye katılamadı.
Demirel’in kongreye katılamama nedenini açıkladığı mektubunu Oturum Başkanı Aslı Odman okudu. Yeditepe üniversitesinden kongreye gitmemesi için hakkında açılan soruşturma neden gösterilerek üniversite yönetimince uyarıldığını açıkladığı mektubunda Demirel, “Orada yanınızda olmak yerine, Yeditepe’de bana ayrılan hücremde olacağım” diye belirtti.
Eklenme Tarihi: 05 Eylül 2013
http://www.evrensel.net/haber/67120/ergenekon-ve-altin-madenciligi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...