30 Aralık 2013 Pazartesi

Özüren’e EGEÇEP ve Hayat TV desteği



Kurşunlu Köyü'nde açlık grevini 22 gün boyunca sürdüren ve hafta sonu bu grevine son veren Bülent Behçet Özüren, EGEÇEP'ten gelen konuklarını da ağırladı. Etkinliğe katılan Hayat TV Çepeçevre Yaşam Programı yapımcısı ve Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri Özer Akdemir de Özüren ile röportaj yaptı.

 

Kurşunlu Köyü'nde açlık grevi ile ülke genelindeki çevre örgütlerinin ve birçok aktivistin dikkatini çeken, Çanakkalelilerin büyük destek verdikleri Bülent Behçet Özüren'in hafta sonu İzmir'den de konukları vardı. Ege Çevre ve Kültür Platformu'ndan (EGEÇEP) gelen konuklar Özüren ile zaman geçirerek kendisine destek verdiklerini açıkladılar. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, EGEÇEP Ege Çevre Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Av. Berrin Esin KAYA ve Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri, Hayat TV Çepe-çevre Yaşam programı yapımcısı gazeteci-yazar Özer Akdemir de katıldılar. Hayat Televizyonu'nda yayınlanan Çepeçevre Yaşam Programı için Özüren ile röportaj yapan Akdemir, Özüren'in verdiği mücadelenin önemli olduğunu ifade ederek, kendisine destek verdiğini de açıkladı. Akdemir, Türkiye genelinde büyük sermaye sahiplerini enerji yatırımları nedeni ile çevrenin katledildiğini, buna karşın birçok bölgede halk ciddi bir direniş içinde olduğunu söyledi. Akdemir, Özüren'in açlık grevini bitirmesini de değerlendirerek, “Bundan böyle sadece Kurşunlu halkı değil herkes Özüren'e verilen sözlerin takipçisi olmalıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...