19 Nisan 2019 Cuma

ÇEPEÇEVRE YAŞAM - Mezopotamya Su Forumu - 1. bölüm



Çepeçevre Yaşam'da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Süleymaniye kentinde gerçekleştirilen 1. Mezopotamya Su Forumu'nun ilk bölümü yer alıyor.
 19 Nisan 2019 22:58
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde "Mezopotamya Su Forumu"
Çepeçevre Yaşam'ın bu bölümünde 6-8 Nisan 2019 tarihleri arasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Slemanî (Süleymaniye) kentinde gerçekleştirilen 1. Mezopotamya Su Forumunun ilk kısmı yer alıyor. "Yaşam için su, barış için su!" ana fikri etrafında gerçekleştirilen foruma 15 farklı ülkeden 150'den fazla kişi katıldı.

Dicle'yi Yaşatma Kampanyası ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin de dahil olduğu bir çok sivil toplum örgütü tarafından iki yıllık bir hazırlığın ardından Süleymaniye Üniversitesinde gerçekleştirilen MSF'de çok sayıda sunum ve atölyeler düzenlendi. Fotoğraf sergisi, müzikli bildiriler gibi renkli etkinliklerin de yer aldığı MSF'de yapılan sunumlar ve konuşmalarda devletlerin yıkıcı ve sömürücü su politikaları ortaya konulurken, sular üzerindeki antidemokratik karar mekanizmaları eleştirildi.
Programın linki: https://youtu.be/lRrra9IzFlY
Özer Akdemir'in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam, Mezopotamya Su Forumu'ndan görüntülerin yer aldığı ilk bölümü ile Evrensel WebTV'de. (Evrensel WebTV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...