26 Nisan 2019 Cuma

Yeni Foça halkı yollara cüruf dökümüne engel oldu


26 Nisan 2019

"Tehlikeli atık" niteliğindeki cüruflar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yollara dökülüyor.

Özer AKDEMİR
İzmir
Yeni Foça Kozbeyli köyü arasındaki yola bölgede bulunan demirçelik ve termik santral cüruflarının dökülmesine tepki gösteren yurttaşlar cüruf döküm işini engelledi.
Yolara cürufların döküldüğü haberi üzerine sabah saatlerinde bölgeye giden Yeni Foça Forum üyeleri, cüruf dökümüne engel oldu. Bu cürufların tehlikeli atık olduğuna dair TÜBİTAK raporunu gösteren Forum üyeleri, cüruf alanından gelen üç kamyondaki cürufun yola dökülmesine izin vermedi.

Fotoğraf: Yeni Foça Forum
CÜRUFLARIN "TEHLİKELİ ATIK" RAPORU VAR
Yeni Foça Forum'dan Nermin Kızılışık Korkmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin kendilerine bölgedeki yol zeminin yumuşak olması ve cürufların da sert malzeme özelliği taşıması nedeniyle bu cürufları yola döktüklerini söylediklerini belirterek, "Bu cürufların tehlikeli atık olduğu, sulu ortamlara karışmasının engellenmesi ve açıkta depolanmasının önlenmesi gerektiğini belirten TÜBİTAK MAM raporu var. Bu cürufların yollara serilmesi son derece sağlıksız ve yanlış. Belediyeden yetkililerin gelmesini istiyoruz ama şu ana kadar gelen olmadı. Biz buradan ayrıldıktan sonra cüruf dökülmesi işinin devam edeceğinden endişeleniyoruz" diye konuştu.
Yeni Foçalıların eylemleri devam ediyor.
https://www.evrensel.net/haber/378212/yeni-foca-halki-yollara-curuf-dokumune-engel-oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...