29 Nisan 2019 Pazartesi

ÇEPEÇEVRE YAŞAM / Silikozis hastalığı ve işçiler


Çine’de kuvars-felspat madenlerinde çalışırken silikozis hastalığına yakalandıktan sonra işten atılan işçiler yaşadıklarını Çepeçevre Yaşam’a anlattı.
 29 Nisan 2019 13:21


Aydın Çine’de kuvars-felspat madenlerinde çalışırken silikozis hastalığına yakalandıkları için işten çıkarılan işçiler, yaşadıklarını Çepeçevre Yaşam programında anlattılar.
Çine’de, ülkenin en büyük sermaye gruplarına ait maden şirketlerinde çalışan işçilere, dev şirketler maliyeti düşük tutmak için çalışırken uygun maskeler vermiyorlar. Geçen zaman içinde hastalanan işçileri ise akciğer filmlerinde lekeler çıkınca işten atıyorlar. Bir anda kendilerini hasta ve işsiz bulan işçiler, kaderleri ile baş başa bırakılan işçilerin yaşadıkları tam bir dram. Her yıl, bu durumdaki yüzlerce maden işçisi için üç ayda bir çekilen akciğer filmlerinden sonra yeni bir yaşam mücadelesi başlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Hastalıkları Kliniği başkanı Prof. Dr. Arif Hikmet Çımrın, meslek hastalıklarının utanç verici bir durum olduğunu belirterek, "çünkü bunlar gerekli önlemler alınsa hiç ortaya çıkmayacak hastalıklardır" dedi. Evrensel Gazetesi İzmir temsilcisi Özer Akdemir'in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam da,  Prof. Dr. Arif Hikmet Çımrın silikozis hastalığının nedenleri ve nasıl önlenebileceğini aktarırken, silikozis hastası işçiler ise nasıl hastalığa yakalandıklarını ve işten çıkarılmalarının ardından yaşadıklarını anlattılar. (EVRENSEL WEB TV)
https://www.evrensel.net/haber/378424/silikozis-hastaligi-ve-isciler-cepecevre-yasam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...