3 Aralık 2019 Salı

İzmir temsilcimiz Akdemir'e açılan soruşturmaya takipsizlik kararı


03 Aralık 2019 11:36

Evrensel’in İzmir Temsilcisi Özer Akdemir hakkında sosyal medya paylaşımı nedeniyle başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Özer Akdemir Evrensel'in 25. yıl etkinliğinde konuşma yaparken
Fotoğraf: Evrensel

İzmir temsilcimiz Özer Akdemir hakkında sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Akdemir'in soruşturma konusu edilen sosyal medya paylaşımının şiddet ya da nefret söylemi içermediğini, ifade özgürlüğü, ihbar ve şikayet hakkını kullandığını belirterek kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.
1,5 YIL ÖNCEKİ BİR PAYLAŞIMDAN SORUŞTURMA AÇILDI
İzmir Temsilcimiz Akdemir'in 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında AKP Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın silahlı kişilerle birlikte okulları gezerek oy topladığını gösteren görüntülere dair attığı bir tweette "halkı kin ve düşmanlığa sevkettiği" ileri sürülerek İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürülğü tarafından soruşturma başlatılmıştı. Akdemir, çağrıldığı İzmir Eminiyet Müdürlüğünde "Bir gazeteci olarak hukuka aykırı olan ve suç oluşturan görüntülerle ilgili paylaşımı gereğinin yapılması için ilgililere Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi etiketleyerek attım. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor olsam EGM’yi neden etiketleyeyim?” şeklinde ifade vermişti.
“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE İHBAR HAKKI KULLANILMIŞ”
Soruşturma evraklarını değerlendiren İzmir Cumhuriyet Basavcılığı kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Savcılık üç sayfalık kararında düşünceyi yayma hürriyeti, ifade özgürlüğü gibi kavramların çağdaş dünyada gelişmenin temel dinamikleri olarak kabul edildiğini dile getirdi. Savcılık Akdemir'in paylaştığı twitin "bir şiddet çağrısı ya da nefret söylemi içermemesi yine ifade özgürlüğü, ihbar ve şikayet hakkını kullanma kapsamında bulunduğu" ve "suç işleme kastı ile de hareket etmediği"ni belirterek takipsizlik kararı verdi. (İzmir/EVRENSEL)
https://www.evrensel.net/haber/392310/izmir-temsilcimiz-akdemire-acilan-sorusturmaya-takipsizlik-karari?a=0d8f6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...