27 Mart 2020 Cuma

Ekoloji Birliği İki yaşında


EKOLOJİ BİRLİĞİ 2 YAŞINDA...
27 Mart 2018’de yayınlanan bir deklarasyonla kuruluşunu ilan eden Ekoloji Birliği, mücadelede yeni bir yıla daha adım atarken, kuruluş yıldönümünü ve günün anlamını bileşenleri ve tüm kamuoyu ile paylaşıyor.
27 Mart 2018’de yayınlanan bir deklarasyonla kuruluşunu ilan eden Ekoloji Birliği, mücadelede yeni bir yıla daha adım atarken, kuruluş yıldönümünü ve günün anlamını bileşenleri ve tüm kamuoyu ile paylaşıyor.
Kuruluş yıldönümünü “27 Mart 2018’den beri birlik-dayanışma ve mücadelenin sesiyiz” şeklinde duyuran Ekoloji Birliği, konuyla ilgili açıklamasında “Kuruluşumuzun 2. yıldönümünde, 62 bileşenimizle birlikte iklim krizi ve ekolojik yıkıma DUR demeye, doğaya ve yaşama sahip çıkmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar
EKOLOJİ BİRLİĞİ’NİN KURULUŞU
Ülkenin dört bir yanından 50’nin üzerinde ekoloji örgütü tarafından 24-25 Mart 2018 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantı sonrası oluşturulan Ekoloji Birliği, 27 Mart tarihinde de “kuruluş deklarasyonu”nu açıklamıştı. Deklarasyonda “Türkiye’nin dört bir yanında, doğanın can veren varlığını ve yaşam alanlarımızı korumak için mücadele verenler olarak, yaşamı savunma ve geleceği kurtarma çabamızı ortak hareketlilikle güçlendirmek için Ekoloji Birliği‘ni kurduğumuzu ilan ediyoruz” ifadelerine yer verilmişti.
Resim
İlki Bergama’da 11-12 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ekoloji örgütleri buluşmasına, Türkiye’nin 40 farklı yöresinden ekoloji örgütü katılmıştı. İkinci buluşmayı 24-25 Mart’ta Eskişehir’de gerçekleştiren ekoloji örgütleri ilke, program ve yapı tartışmaları sonucunda Ekoloji Birliği adı altında birleşmişti. 27 Mart tarihinde de Ekoloji Birliği olarak açıklanan kuruluş deklarasyonunda, birlik bileşeni olarak 54 ekoloji örgütünün imzası yer aldı.
Deklarasyonda, Bergama ve Eskişehir buluşmalarında sorunların ortak olduğu tespitinin yapıldığı belirtilerek; “Buna karşı; kendi yerellerimizde sıkışıp kalmamak, yaşamı savunma irademiz ve direnişlerimizi omuz omuza büyütmek, ülke çapına yayılan bir dayanışma ve örgütlenme zemini oluşturmak için Ekoloji Birliği‘ni kurmaya karar verdik” denildi.
https://ekolojibirligi.org/ekoloji-birligi-2-yasini-doldurdu/?fbclid=IwAR2Tc7bachPFL7Ayus2Kl-U5ohJ1yzgEr_iNluW8cgBjovhkRQ1bf5eKbqY

https://www.youtube.com/watch?v=mvk3lv0-kuw&feature=youtu.be

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İklim değişikliği tarımı vuruyor: Gıda fiyatlarında sıçrama uyarısı!

  01 Haziran 2023 07:00 Dr. Oğuz Tutal'ın araştırmasına göre Türkiye için en büyük tehlike kuraklık ve aşırı sıcaklar... Araştırma g...